Bakkers in de media – week 12

25 maart 2022 Redactie Bakkers in bedrijf
Foto: Oscar van der Wijk

Hoge graanprijzen, brood met een afbeelding van Poetin en Roy Schepers over het WK Boulangerie. Wat kwam er deze week over de bakkersbranche voorbij in andere media?

Hoge graanprijzen

Steeds meer bakkers hebben last van de hoge graanprijzen. Tubantia spreekt Bandi Vaczi over hoe ze er bij Bakkerij Nollen er mee omgaan. RTV Oost spreekt NBOV-voorzitter Arend Kisteman van de Stadsbakker in Zwolle. “Die prijsstijging is al langer aan de gang, grondstoffen worden al jaren duurder. Maar de oorlog heeft er wel een schepje bovenop gedaan.”

Ook in België maken de bakkers zich zorgen. Op Foodbusiness een artikel over de industriële bakkerijen. “De Federatie van Grote Bakkerijen van België vreest dat de prijzen voor bloem en andere grondstoffen voor de productie van brood op korte termijn exploderen.” Ook in De Tijd staat hier een artikel over met de kop “Industriële bakkerijen vragen exportverbod op tarwe.”

Taarten van Abel

In het Dagblad van het Noorden een interview met Siemon de Jong, banketbakker, interviewer en pedagoog van het tv-programma Taarten van Abel. “Wat moet Siemon de Jong, die hippe gekke bakker van het populaire tv-programma Taarten van Abel, toch in Midwolda?”

30 jaar Amsterdam

Fred Tiggelman, eigenaar van bakkerij Hartog, komt aan het woord in het Parool. Deze bakker zag Amsterdam in 30 jaar tijd flink veranderen. “Je struikelt niet meer over een junk in de Wibautstraat.”

Brood met Poetin

Glenn Schutyser van microbakkerij De Brooderij in Brugge maakt brood met Poetin erop, meldt PZC. Uity protest tegen de oorlog in Oekraïne. “Om deze paljas in stukjes te kunnen snijden.”

WK Boulangerie

RTV Drente bezoekt Roy Schepers die komend weekend samen met Bas Goossen, Gerrit Huckriede en coach Meester Boulanger Wietse Schiere de strijd aan om het WK Boulangerie in Parijs. "Nederland is nog nooit op het podium geëindigd, dus plek drie is het doel.", zegt Schepers.

World Chocolate Masters

Op Chocolaterie aandacht voor de kwalificatie van Carlo Midiri voor de World Chocolate Masters. “Het is een mooie wedstrijd op hoog niveau. Ik ben 46 jaar, nu was het moment om eraan deel te nemen.”

 

Altijd op de hoogte blijven?