Bakkers in de media – week 11

18 maart 2022 Redactie Bakkers in bedrijf
Foto: Koos Groenewold

Stijgende kosten, acties voor Oekraïne en Belgische bakker opent bakkerij in Nederland. Wat kwam er deze week over de bakkersbranche voorbij in andere media?

Stijgende kosten
De oorlog in Oekraïne en de gestegen graanprijzen domineren nog steeds het nieuws. We lazen hier artikelen over in De Volkskrant, De Ondernemer, Max Vandaag, de Telegraaf en NOS

Groei bakkerijsector in gevaar
“Groei bakkerijsector in geding door oorlog”, kopt Foodbusiness. "De gevolgen zijn uiteenlopend: van sociale onrust en voedselonzekerheid tot een stijgende vraag naar gelijkwaardige producten uit andere regio's en forse prijsstijgingen."

Creatieve bakkers
De redactie van PZC ging op zoek naar de creatiefste bakkers in Brugge en aan de kust. en hun pronkstukken. “Van advocaattaart tot echte kunstwerken: bij deze vijf bakkers in Brugge en aan de kust koop je unieke taarten.”

Graan uit de Hoesche Waard
Rijnmond spreekt Bas Blok is akkerbouwer in Oud-Beijerland en voorzitter van LTO Noord, afdeling Hoeksche Waard. Gaan de boeren in de Hoeksche Waard meer graan verbouwen nu er oorlog is in de Oekraïne?

Trends brood en patisserie
Bakery Sweets Center was aanwezig op de vakbeur Sigep in het Italiaanse Rimini. Vegan brood, croissants met meerwaarde, lokale signatuur en kleur mag. De vijf trends in brood en patisserie op Sigep.

Geen nieuws van Bakkers in bedrijf meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke woensdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

Verkiezingen peilen
Niet alleen Bakker Albert uit Zeist probeert de gemeenteraadsverkiezingen peilen met gebak. Ook zijn collega Lex Verkley doet dit. Banketbakkerij Lex Verkley verkoopt gebakjes met de logo’s van alle tien de politieke partijen uit Soest. De opbrengst gaat voor een deel naar Oekraïne, meldt het AD.

Belgische bakker opent bakkerij in Nederland
TV Limburg gaat op bezoek bij de Belgische bakkerij het Bakkerspunt. De bakkerij in Houthalen-Helchteren opent ondanks de stijgende graan- en energieprijzen een tweede vestiging in het Meerssen, vlak over de grens in Nederland. “De bakker spreekt over een tijdelijke crisis die zijn dromen niet in de weg mag staan.”

Macarons voor Oekraïne
Patisserie La Bomba in Denekamp verkoopt geel-blauwe macarons voor Oekraïne. “We dachten: wat kunnen wij doen in de bakkerij? Toen ontstond het plan van de macarons”, vertelt eigenaar Jitse Bodde aan Tubantia.

Bakker over prijsverhoging
Het Eindhovens Dagblad spreekt bakker Sjaak Bosch over de gestegen grondstofprijzen. De bakker maakt zich zorgen en denkt dat het brood duurder wordt. “Na Pasen gaat de prijs van brood omhoog.”

 

Altijd op de hoogte blijven?