Bakkers hebben nog steeds last van de coronacrisis

Bakkerij_Pixabay

Foto: Pixabay

Bakkers hebben na één jaar nog steeds last van de coronacrisis. De extra klanten compenseren het omzetverlies van leveringen aan horeca en bedrijven niet. Dat blijkt uit een rondvraag van NBOV onder de leden. Dat meldt de brancheorganisatie op de website.

Het is de derde keer dat NBOV de leden vroeg naar de effecten van corona op hun bedrijf. Eerder deed de brancheorganisatie dat in april en juli 2020. Ongeveer een vijfde van de leden vulde deze derde keer de vragenlijst in. NBOV vroeg onder andere naar de omzet, kosten door uitval werknemers en regelingen van de overheid. 

Omzet

Van de respondenten had zo'n 23 procent te maken met een omzetdaling tussen de 5 en 70 procent in december 2020 ten opzichte van het voorgaande jaar. Ook had minder dan de helft de gebruikelijke omzetpiek rond de feestdagen. Wel zien de meeste bakkers (70 procent) meer klanten in de winkel. Ook groeit het aantal online verkopen. Bij sommige is de online omzet 3 tot 5 keer hoger dan voor corona. Maar leveringen aan een aan bedrijven en horeca blijven achter. 

Bijna één op de vijf respondenten geeft aan zich zorgen over de liquiditeit van zijn of haar bedrijf. Voor 40,7 procent geldt dat het totale bedrijfsresultaat in 2020 lager of gelijk aan dat van 2019 was. 40,7 procent heeft een hoger bedrijfsresultaat en zo’n 18 procent dit nog niet.

Ga voor meer informatie over de omzet, ziekteverzuim en overheidsregelingen naar de website van NBOV.

Dossiers
Lees ook
Kusincident met gevolgen

Kusincident met gevolgen

Een opvallende zaak speelde bij de rechtbank in Midden-Nederland. Op 26 mei 2021 heeft de werkgever in kwestie een werknemer op staande voet ontslagen vanwege seksuele intimidatie.

Mag je brood kleuren?

Mag je brood kleuren?

Rode, oranje en voor Halloween zelfs zwartgekleurde (hamburger)broodjes onder de naam ‘Black Bun’: je ziet steeds meer verrassende varianten verschijnen op onze klassieke wit of bruin uitziende broden. Maar mag dat ook?

Sirha Europain zet de Franse bakkerij centraal

Sirha Europain zet de Franse bakkerij centraal

Van 22 tot 25 januari 2022 heet Europain professionals uit de bakkerijbranche weer welkom in Parijs om kennis te nemen van de nieuwste ontwikkelingen in de Franse bakkerij.