Bakkers halen geld op voor Skate4AIR

Bakkers in bedrijf_Skate4AIR Jochem

Skate4AIR 2018 is officieel afgesloten met de overhandiging van de cheque van Skate4AIR aan de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS). Dit jaar haalden alle deelnemers van Skate4AIR 416.164 euro op. Meesterbakkers en Westlandse bakkers droegen ook hun steentje bij. Zij bakten Skate4AIR cake of schaatsten mee.

Skate4AIRcake

Ieder jaar bakken de Meesterbakkers en de Westlandse bakkers aan het begin van het jaar Skate4AIR cake voor dit goede doel. Skate4AIR is een winterse kruidencake, die wordt gemaakt met ingrediënten van Zeelandia. De bakkers dragen een euro per cake af aan de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting.

Verschillende leveranciers sponsoren de Skate4AIRcake. Dit zijn Zeelandia Bakkerijgrondstoffen uit Zierikzee, Quadraat Drukwerk, Oud-Beijerland en W&R etiketten uit Tilburg.

Bakkers-in-bedrijf_Skate4AIR-Westland-in-Zweden-300x169 Skate4AIR

Aan Skate4AIR deden dit jaar ruim 200 deelnemers mee. Zij lieten zich sponsoren en schaatsten kilometers lang op de Oostenrijkse Weissensee of op het Runn meer in Zweden. Dit gebeurde onder leiding van Olympisch schaatskampioen Jochem Uytdehaage. Ook een groep schaatsers uit Westland schaatste mee, waaronder Meesterbakker Arjan Roodenrijs.

Onderzoek naar taaislijmziekte

Het geld wordt gebruikt voor onderzoek naar de ziekte Cystic Fibrosis (taaislijmziekte). Deze chronische ziekte is erfelijk en niet te genezen. Patiënten hebben ademhalings- en spijsverteringsproblemen. Deze combinatie is slopend en resulteert in lange ziekenhuisopnames.

Onderzoek naar medicijnen voor de patiënten levert goede resultaten op. Sommige patiënten kunnen het medicijn Orkambi gebruiken. Als dit aanslaat worden de klachten fors minder. Zo zijn er patiënten die door gebruik van Orkambi weer (gedeeltelijk) kunnen werken en sporten in plaats van ziek in bed te liggen.

Anderen hoeven minder nare bijwerkingen van proefmedicijnen te doorstaan, doordat Skate4AIR het project ‘Mini Darmpjes’ ondersteunt. Er wordt een darmpje gekweekt vanuit lichaamseigen materiaal van de patiënt. Hierop worden medicijnen buiten het lichaam uitgetest waardoor de patiënt veel eerder beschikking heeft tot de medicatie die bij hem of haar past.

Lees ook
Genootschap organiseert congres 'Personeelstekort in de MKB-bakkerij'

Genootschap organiseert congres 'Personeelstekort in de MKB-bakkerij'

Veel bakkers kampen met een tekort aan kwalitatief goed personeel. Daarnaast kampt de branche ook met een gebrek aan kandidaten voor de opvolging. Daarom organiseert het Genootschap voor de Bakkerij op 12 september voor leden en niet-leden het congres 'Personeelstekort in de MKB-bakkerij'.

Redactiestage bij onze Food vakbladen

Redactiestage bij onze Food vakbladen

Wij zoeken een nieuwe stagiair(e)! Kom jij ons team versterken? Je gaat aan de slag voor de websites, bladen en social media. Je schrijft artikelen, maakt vlogs, bezoekt congressen en beurzen en gaat op reportage.

südback 2019: lekkere geuren alom

südback 2019: lekkere geuren alom

In de hallen verspreiden zich lekkere geuren, smaak, kwaliteit en ambacht gaan hand in hand met genot, technische innovaties en actuele trends: de südback die van 21 tot 24 september 2019 wordt gehouden, staat vast genoteerd op de kalenders van het bakkersgilde. Dan wordt de beurs in Stuttgart weer het brancheverzamelpunt van het bakkers- en banketbakkersambacht....

Banketbakker ambachtelijke bakkerij omgeving Haaksbergen

Banketbakker ambachtelijke bakkerij omgeving Haaksbergen

Wij zijn op zoek naar een banketbakker die kwaliteit hoog in het vaandel staan heeft en in staat is om zijn of haar collega`s te motiveren. Je komt in een moderne...

Banketbakker industrie omgeving Arnhem FT

Banketbakker industrie omgeving Arnhem FT

Na een gedegen inwerkperiode op de diverse lijnen productsoorten weet je precies hoe de verschillende processen lopen binnen de banketbakkerij. Het vervaardigen...

Productieleider banketbakkerij (meewerkend) Friesland

Productieleider banketbakkerij (meewerkend) Friesland

De productieleider zorgt voor een juiste planning van medewerkers en een juiste aansturing voor de dag. Daarnaast zie je toe op de kwaliteit en hygiëne op de...