Bakkers halen geld op voor Skate4AIR

Bakkers in bedrijf_Skate4AIR Jochem

Skate4AIR 2018 is officieel afgesloten met de overhandiging van de cheque van Skate4AIR aan de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS). Dit jaar haalden alle deelnemers van Skate4AIR 416.164 euro op. Meesterbakkers en Westlandse bakkers droegen ook hun steentje bij. Zij bakten Skate4AIR cake of schaatsten mee.

Skate4AIRcake

Ieder jaar bakken de Meesterbakkers en de Westlandse bakkers aan het begin van het jaar Skate4AIR cake voor dit goede doel. Skate4AIR is een winterse kruidencake, die wordt gemaakt met ingrediënten van Zeelandia. De bakkers dragen een euro per cake af aan de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting.

Verschillende leveranciers sponsoren de Skate4AIRcake. Dit zijn Zeelandia Bakkerijgrondstoffen uit Zierikzee, Quadraat Drukwerk, Oud-Beijerland en W&R etiketten uit Tilburg.

Bakkers-in-bedrijf_Skate4AIR-Westland-in-Zweden-300x169 Skate4AIR

Aan Skate4AIR deden dit jaar ruim 200 deelnemers mee. Zij lieten zich sponsoren en schaatsten kilometers lang op de Oostenrijkse Weissensee of op het Runn meer in Zweden. Dit gebeurde onder leiding van Olympisch schaatskampioen Jochem Uytdehaage. Ook een groep schaatsers uit Westland schaatste mee, waaronder Meesterbakker Arjan Roodenrijs.

Onderzoek naar taaislijmziekte

Het geld wordt gebruikt voor onderzoek naar de ziekte Cystic Fibrosis (taaislijmziekte). Deze chronische ziekte is erfelijk en niet te genezen. Patiënten hebben ademhalings- en spijsverteringsproblemen. Deze combinatie is slopend en resulteert in lange ziekenhuisopnames.

Onderzoek naar medicijnen voor de patiënten levert goede resultaten op. Sommige patiënten kunnen het medicijn Orkambi gebruiken. Als dit aanslaat worden de klachten fors minder. Zo zijn er patiënten die door gebruik van Orkambi weer (gedeeltelijk) kunnen werken en sporten in plaats van ziek in bed te liggen.

Anderen hoeven minder nare bijwerkingen van proefmedicijnen te doorstaan, doordat Skate4AIR het project ‘Mini Darmpjes’ ondersteunt. Er wordt een darmpje gekweekt vanuit lichaamseigen materiaal van de patiënt. Hierop worden medicijnen buiten het lichaam uitgetest waardoor de patiënt veel eerder beschikking heeft tot de medicatie die bij hem of haar past.

Lees ook
Hoe ga je om met de zomerhitte in de bakkerij?

Hoe ga je om met de zomerhitte in de bakkerij?

Het wordt de komende dagen erg warm in Nederland. Dat betekent dat de bakker in de bakkerij maatregelen moet treffen om de hitte de baas te blijven. Waar moet je allemaal op letten? Bakkers in bedrijf geeft tips!

Opleidingen Bakery Institute branche-erkend door SVH

Opleidingen Bakery Institute branche-erkend door SVH

De opleidingen van Bakery Institute zijn vanaf augustus opgenomen in het SVH Register Erkende Horecaopleidingen. Voor de Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) zijn het de eerste opleidingen van buiten de horeca die branche-erkend worden.

‘Ik zie mezelf wel in een bakkerij werken’

‘Ik zie mezelf wel in een bakkerij werken’

Lotte van Kempen (16) zit in het derde jaar van haar vmbo-opleiding op het Wellant College in Alphen aan den Rijn. Ze doet een ‘snuffelstage’ bij Ella van Haeringen, die onder de naam Ella Bakt (@ellabakt) brood op bestelling maakt. “Mijn vader ging altijd naar Ella, ik vond het leuk om brood te maken. Nu help ik om de week een dag mee in de bakkerij.”

Banketbakker omgeving Amersfoort

Banketbakker omgeving Amersfoort

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Amersfoort zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend banketbakker. Het betreft een...

Groot ambachtelijk broodbakker te Zutphen

Groot ambachtelijk broodbakker te Zutphen

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn werk je met een vast team aan 1 lijn, je wisselt handwerk af met machinaal. En bent met het gehele proces bezig...

Industriele bankerbakkers gezocht, zowel pt als ft, omgeving West Betuwe

Industriele bankerbakkers gezocht, zowel pt als ft, omgeving West Betuwe

Wat ga je doen?Vanwege de groei van ons bedrijf zijn we op zoek naar een parttime of fulltime industriele banketbakker. Als je parttime wilt werken, dan wordt je...