Bakkers halen geld op voor Skate4AIR

Bakkers in bedrijf_Skate4AIR Jochem

Skate4AIR 2018 is officieel afgesloten met de overhandiging van de cheque van Skate4AIR aan de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS). Dit jaar haalden alle deelnemers van Skate4AIR 416.164 euro op. Meesterbakkers en Westlandse bakkers droegen ook hun steentje bij. Zij bakten Skate4AIR cake of schaatsten mee.

Skate4AIRcake

Ieder jaar bakken de Meesterbakkers en de Westlandse bakkers aan het begin van het jaar Skate4AIR cake voor dit goede doel. Skate4AIR is een winterse kruidencake, die wordt gemaakt met ingrediënten van Zeelandia. De bakkers dragen een euro per cake af aan de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting.

Verschillende leveranciers sponsoren de Skate4AIRcake. Dit zijn Zeelandia Bakkerijgrondstoffen uit Zierikzee, Quadraat Drukwerk, Oud-Beijerland en W&R etiketten uit Tilburg.

Bakkers-in-bedrijf_Skate4AIR-Westland-in-Zweden-300x169 Skate4AIR

Aan Skate4AIR deden dit jaar ruim 200 deelnemers mee. Zij lieten zich sponsoren en schaatsten kilometers lang op de Oostenrijkse Weissensee of op het Runn meer in Zweden. Dit gebeurde onder leiding van Olympisch schaatskampioen Jochem Uytdehaage. Ook een groep schaatsers uit Westland schaatste mee, waaronder Meesterbakker Arjan Roodenrijs.

Onderzoek naar taaislijmziekte

Het geld wordt gebruikt voor onderzoek naar de ziekte Cystic Fibrosis (taaislijmziekte). Deze chronische ziekte is erfelijk en niet te genezen. Patiënten hebben ademhalings- en spijsverteringsproblemen. Deze combinatie is slopend en resulteert in lange ziekenhuisopnames.

Onderzoek naar medicijnen voor de patiënten levert goede resultaten op. Sommige patiënten kunnen het medicijn Orkambi gebruiken. Als dit aanslaat worden de klachten fors minder. Zo zijn er patiënten die door gebruik van Orkambi weer (gedeeltelijk) kunnen werken en sporten in plaats van ziek in bed te liggen.

Anderen hoeven minder nare bijwerkingen van proefmedicijnen te doorstaan, doordat Skate4AIR het project ‘Mini Darmpjes’ ondersteunt. Er wordt een darmpje gekweekt vanuit lichaamseigen materiaal van de patiënt. Hierop worden medicijnen buiten het lichaam uitgetest waardoor de patiënt veel eerder beschikking heeft tot de medicatie die bij hem of haar past.

Lees ook
Tips voor het maken van een nieuwsbrief

Tips voor het maken van een nieuwsbrief

Een nieuwsbrief is een goed marketingmiddel. Je treedt direct in contact met je klant en bereikt er meer mensen mee dan met je social media-berichten. Maar hoe maak je een nieuwsbrief die gelezen wordt? Vakbladen.com geeft tips!

Bakker van Helden verandert mee met de klant

Bakker van Helden verandert mee met de klant

Peters ouders Maarten en Elly van Helden startten banketbakkersbedrijf Van Helden in 1961, in de dijkwoning waar de bakkerij nog altijd is gevestigd. In 2000 nam Peter het bedrijf in het Zuid-Hollandse Middelharnis over, samen met zijn vrouw Selma. Het werd het begin van een groot aantal veranderingen.

Moederdagtaart NBOV in het teken van Vermeer, Van Gogh en Rembrandt

Moederdagtaart NBOV in het teken van Vermeer, Van Gogh en Rembrandt

Ook dit jaar bood NBOV weer een moederdagtaart aan namens alle ambachtelijke brood- en banketbakkers aan H.K.H. Prinses Beatrix. De winnaars van de Gouden Gard, Lotte van Gorp, Joanne Crajé en Marc van Steijn, verzorgden de presentatie op Paleis Noordeinde.

Broodbakker gezocht, omgeving Apeldoorn

Broodbakker gezocht, omgeving Apeldoorn

Wij zijn op zoek naar een allround broodbakker of een ovenist. Je zal groot- en kleinbrood gaan maken.

Zelfstandig werkend banketbakker/patissier omgeving Zutphen

Zelfstandig werkend banketbakker/patissier omgeving Zutphen

Onze klant in de omgeving van Zutphen is per direct op zoek naar een zelfstandig werkend banketbakker/ patissier.

Banketbakker omgeving Nijkerk

Banketbakker omgeving Nijkerk

In verband met een nieuwe locatie en aangepaste werkwijze is onze opdrachtgever op zoek naar een banketbakker voor de lange termijn.