Bakkers en Koopmans Meel steunen KWF met Kiembrood

12 januari 2017

LEEUWARDEN - Ambachtelijke bakkers en Koopmans Meel gaan dit jaar samen geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding. Ze doen dat met de verkoop van het speciaal ontwikkelde Kiembrood. Woensdag 11 januari was bij Koopmans Meel in Leeuwarden de aftrap voor de actie Kiembrood & SamenLoop voor Hoop. Deelnemende bakkers gaan zoveel mogelijk Kiembroden verkopen en doneren een deel van de opbrengst aan SamenLoop voor Hoop in hun regio.

Groots

Ilse Lamers van De bakkers Lamers uit Heesch is initiatiefneemster van de actie. Ze zocht contact met KWF en Koopmans Meel. Ilse is al meerdere jaren betrokken bij SamenLoop voor Hoop. “Ik wilde graag iets groots opzetten. Een landelijke actie die heel bakkend Nederland kan omarmen. Zo kunnen we samen veel geld ophalen voor kankeronderzoek.”

Lancering Kiembrood voor SamenLoop voor Hoop - Koopmans Meel (10)2 Kiemmeel

Koopmans Meel bedacht het Kiembrood, dat wordt gemaakt van speciaal Kiemmeel. Het smakelijke brood bevat tien keer meer tarwekiemen dan een volkorenbrood. Deelnemende bakkers steunen met de verkoop van Kiembrood hun eigen regionale SamenLoop voor Hoop. Koopmans Meel doneert bovendien 25 procent van de opbrengst van de Kiemmeel-verkoop aan KWF. Ook ontvangen bakkers een promotiepakket, om de actie onder de aandacht van hun klanten te brengen.

Te koop

Tijdens de lancering op 11 januari ontvingen de bakkers Lamers uit Heesch én bakker van den Berg uit Burgum de eerste promotiepakketten en het Kiemmeel. Vanaf volgende week (week 3) is het Kiembrood bij de eerste winkels te koop. Eind september 2017 maakt Koopmans Meel het totaalbedrag van de actie bekend.

 

Altijd op de hoogte blijven?