Bakkerijschool schenkt pralinés aan zorgpersoneel

Pralines voor zorgpersoneel_foto Ter Groene Poorte

Ook in België is het vanwege het coronavirus erg druk in de ziekenhuizen. Reden voor Bakkerijschool Ter Groene Poorte om het zorgpersoneel te bedanken met pralinés.

Leerlingen van Ter Groene Poorte maakten vijftig extra dozen pralines. Twee leerlingen overhandigden deze op dinsdag 8 december aan Ronny Lyna, hoofd food van AZ Sint-Lucas. De pralines worden de komende dagen verdeeld over de verschillende diensten.

"Een druppel op een hete plaat", vertelt Iris Cornette, algemeen directeur Ter Groene Poorte. "Maar we willen toch ook onze dankbaarheid naar het zorgpersoneel toe onderstrepen met een fijn gebaar. En wat kunnen we als Bakkerijschool beter overhandigen dan lekkernijen die hier zelf werden vervaardigd. We kozen voor een lokale verankering met Brugge en hopen dat het hen zal smaken."

Dossiers
Lees ook
Cursussen bij het IJscentrum Najaar 2022

Cursussen bij het IJscentrum Najaar 2022

Er staan weer nieuwe cursusdata op de agenda van het IJscentrum. Komend najaar staan onder andere cursus ijsbereider, gespecialiseerd ijsbereider en Meesterlijke taarten op het programma. Daarnaast komen er ook weer verschillende specials aan.

Nog even geduld voor de STAP-subsidie

Nog even geduld voor de STAP-subsidie

Wanneer je je wilt inschrijven voor de STAP-subsidie, moet je nog even geduld hebben, laat Stichting Bakkracht weten. Helaas lukt het niet om de trainingen met een branche-erkenning tijdig in het scholingsregister van DUO te krijgen. De trainingsaanbieders hebben hier een aantal inlogcodes voor nodig en deze nemen nogal wat tijd.

‘Bakkerij moet blijven voelen als warm bad’

‘Bakkerij moet blijven voelen als warm bad’

Jitze Verloop neemt over een paar jaar de bakkerij van zijn ouders over. Hij riep altijd dat dit nooit zou gebeuren, maar nu denkt de 26-jarige daar anders over. Hij is de vierde generatie die De Bakkers van Verloop voortzet. Een gesprek met vader en zoon over de liefde voor de bakkerij en ondernemerschap.