Bakkerijmuseum trekt recordaantal bezoekers

Nederlands bakkerij museum

Het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem kreeg in 2017 een recordaantal bezoekers over de vloer. Maar liefst 60.000 bezoekers brachten een bezoek aan het museum dat dit jaar het 40-jarig jubileum vierde.

De directie schrijft het groeiende bezoekersaantal toe aan de nieuwe koers die ze sinds vijf jaar varen. Het museum staat volledig in het teken van de geschiedenis van brood en banket. "Een museum dat geen kostbare schilderijen van Rembrandt aankoopt om publiek te trekken maar zijn gasten probeert te verleiden met enkel de geur van versgebakken brood", meldt woordvoerder Martijn Rodenburg.

Directeur Fred Voskuijl is vooral trots dat bijna de helft van de bezoekers jonger was dan twaalf jaar. Het museum organiseert veel activiteiten voor kinderen. In 2016 werd dit beloond met de titel 'Beste Gelderse museum voor kinderen'.

Lees ook
Broodketen ondertekent Intentie van Nijkerk: ‘We gaan voor eigen graan’

Broodketen ondertekent Intentie van Nijkerk: ‘We gaan voor eigen graan’

Meer graan van eigen bodem in ons brood. Daar streven de bakkers, graanhandelaren en molenaars naar die tijdens de Themadag Graan de Intentie van Nijkerk onder het motto ‘We gaan voor eigen graan’ ondertekenden. Hoe gaan we over op een graanketen dichter bij huis?

Puntjes op de i of flinke eindsprint?

Puntjes op de i of flinke eindsprint?

Bakkers hebben nog enkele maanden om aan het aangepaste Warenwetbesluit Meel en brood te voldoen. Dit jaar zijn er ook andere belangrijke wetswijzigingen. De NBOV zet ze voor je op een rij.

Wat verscheen er de afgelopen week in de media over de bakkersbranche?

Wat verscheen er de afgelopen week in de media over de bakkersbranche?

In de media verschijnen regelmatig berichten die interessant zijn voor de bakkersbranche. Wat kwam er afgelopen week allemaal voorbij?