Bakkerijmuseum Medemblik genomineerd voor zonnepanelenactie Rabobank

Bakkerijmuseum Medemblik Rabobank

Het Bakkerijmuseum in Medemblik is genomineerd voor een duurzaamheidsactie van Rabobank waarbij de bank investeert in zonnepanelen op maatschappelijke gebouwen. Het Bakkerijmuseum roept iedereen daarom om te stemmen voor de actie.

Het Bakkerijmuseum werkt samen met 80 lokale vrijwilligers en maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid voor het museum in een hoog vaandel. In 2016 ontving het Bakkerijmuseum de aanmoedigingsprijs voor duurzaamheid van de gemeente Medemblik.

Het Bakkerijmuseum is recentelijk heropend na een grote verbouwing. Tijdens de verbouwing is het pand beter geïsoleerd, kwamen er nieuwe leidingen en is er gebruik gemaakt van energiebesparende LED verlichting. “Het plaatsen van deze zonnepanelen zal de ‘kers op de taart’ van ‘het lekkerste museum van Nederland’ zijn”, schrijft de directie van het Bakkerijmuseum.

Stemmen op het Bakkerijmuseum kan t/m 31 maart via de website van Rabobank

 

Dossiers
Lees ook
Vijf jaar Smart Food Alliance

Vijf jaar Smart Food Alliance

Al vijf jaar zet de Smart Food Alliance zich in voor het ontwikkelen van duurzame, gezonde en eerlijke voedselketens door betere samenwerking en meer innovatie. Dit jubileum werd gevierd in aanwezigheid van Minister Staghouwer van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).

Transitie naar gezonder en duurzamer voedselaanbod noodzakelijk

Transitie naar gezonder en duurzamer voedselaanbod noodzakelijk

De voedingsindustrie moet veranderen en met een duurzamer en gezonder aanbod komen. Daarvoor pleit keynote speaker Jaap Seidell tijdens zijn lezing op de tweede dag van Food Technology. “We hebben ons kapot geïnnoveerd aan producten voor kinderen, maar het zijn allemaal producten die ze eigenlijk niet zouden moeten eten.”

Marike van Beurden: ‘Vegan patisserie moet minstens zo lekker zijn als traditioneel gebak’

Marike van Beurden: ‘Vegan patisserie moet minstens zo lekker zijn als traditioneel gebak’

Clean label, glutenvrij, vegan en duurzaamheid zijn thema’s die ook in de patisserie spelen. Patissier en patisserieconsultant Marike van Beurden houdt zich er uitgebreid mee bezig. Zo is ze de afgelopen tijd in de vegan patisserie gedoken. Wat haar ertoe bracht zelf een vegan boter te ontwikkelen. “Naast de boter gaan we nog meer vegan producten maken,...