Bakkerij Westerbos viert 100-jarig bestaan

Foto: Jan Westerbos

Foto: Jan Westerbos

Bakker Westeros bestaat 100 jaar. Al drie generaties lang voorzien bakkers uit de familie de consumenten van Uithoorn en Mijdrecht van brood en banket. Wat is het geheim? Kwaliteit, de bakkers maken alles zelf.

Afgelopen 15 oktober werd het jubileum gevierd. Uithoorns burgemeester Heilegiers had de eer het predicaat ‘Hofleverancier’ te overhandigen. Tegelijkertijd werd het nieuwe logo van het familiebedrijf op feestelijke manier onthuld. Voor de genodigden was er na afloop nog gelegenheid om een hapje en drankje te doen in de bakkerij. Uiteraard konden de klanten ook profiteren van het 100-jarige jubileum van de bakkerij door middel van verschillende acties. De acties en de aandacht in het nieuws zorgden voor een stijging van tien procent in het aantal klanten, de week na de actie was er zelfs een stijging van vijftien procent te zien. Kortom, ook  het publiek reageerde ‘leuk’ op het 100-jarige jubileum.

Derde generatie bakker Jan Westerbos ziet het als een mijlpaal. “Het heeft toevoegende waarde natuurlijk; het is iets aparts, 3 generaties, 100 jaar.” Grootvader J.A. Westerbos opende de eerste bakkerij in Vrouwenakker, in 1919. Sindsdien is het bedrijf alleen maar gegroeid; inmiddels heeft Jan twee vestigingen onder zijn hoede. De laatste vestiging in Mijdrecht, opende hij in 2007.

Hoe komt het dat het familiebedrijf het zo lang vol houdt terwijl anderen noodgedwongen moeten stoppen? Jan: “De kwaliteit moet je hoog houden. Wij maken alles zelf. Chocoladeletters, bonbons, alles.” Uiteraard is dat veel werk, en daar betalen klanten dan ook voor. Volgens Jan is dat echter de reddende formule in de strijd tegen de ‘goedkope’ supermarkten. “Je moet je onderscheiden van supermarkten; ik zie bakkers met hetzelfde croissantje in de vitrine als die er in supermarkt ligt. Dan krijg je een eenheidsworst en verdwijnen er veel bakkers.” Daarnaast heeft bakkerij Westerbos zijn specialiteiten: zo valt de bakkerij vrijwel elk jaar in de prijzen tijdens de speculaaskeuring, en is de bakkerij bekend om zijn heerlijke Ganache cake.

Volgens Jan is de bakkerij klaar voor de volgende honderd jaar. Speciale plannen voor de toekomst heeft hij echter niet: “Gewoon doorgaan. Dat klinkt simpel, maar we moeten gewoon de kwaliteit hoog houden en daarbij blijven.” Een opvolger is er in ieder geval al wel, Jan’s zoon staat klaar om de bakkerij op zijn tijd weer over te nemen.  

  Foto: Jan Westerbos

 

Dossiers
Lees ook
Uitzendbureau Het Ambacht viert jubileum

Uitzendbureau Het Ambacht viert jubileum

In 2020 bestaat Uitzendbureau Het Ambacht 12,5 jaar. Om dit te vieren organiseren ze op 31 maart een exclusieve workshop met Meester Patissier Hidde de Brabander, Meester Boulanger Wilfred Haafs en presentator Evert ten Napel. De workshop vindt plaats in het nieuwe gebouw van de Food Innovation Academy in Vlaardingen.

Bakkerij Koenen viert 150-jarig jubileum

Bakkerij Koenen viert 150-jarig jubileum

Ondanks de afnemende populariteit van ambachtelijke bakkerijen, lukt het Bakkerij Koenen uit Westervoort nog steeds. Het familiebedrijf, dat al sinds 1869 bestaat, vierde afgelopen zondag 17 november zijn 150-jarige jubileum.

Royal Steensma werkt aan fundament - “Wij leven van bakkers en willen graag iets terugdoen”

Royal Steensma werkt aan fundament - “Wij leven van bakkers en willen graag iets terugdoen”

De ontwikkelingen volgen elkaar snel op bij Royal Steensma. Onlangs maakte de producent van bakkerijgrondstoffen de overname van Bak Speciaal bekend. Binnenkort opent Royal Steensma twee moderne opleidingscentra waar jongeren worden klaargestoomd voor een carrière in de voedingsmiddelenindustrie. En ondertussen viert het bedrijf ook nog zijn 180-jarig...

Zelfstandig werkend broodbakker

Zelfstandig werkend broodbakker

Wat ga je doen?Heb jij een passie voor alles wat met broodbakken te maken heeft? Beginnen jouw handen te jeuken bij alleen al het zien van verse producten waar je...

Allround banketbakker Waddeneilanden, voor langere tijd

Allround banketbakker Waddeneilanden, voor langere tijd

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor de gehele banketproductie. Deze productie bestaat uit het bereiden van gebak, stukswerk en koeken. Dit...

Allround broodbakker Waddeneiland, lange termijn

Allround broodbakker Waddeneiland, lange termijn

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor de gehele broodproductie. Dit doe je voor eigen vestigingen en een stuk derde kanaal. De productie zal...