Bakkerij Westerbos viert 100-jarig bestaan

Foto: Jan Westerbos

Foto: Jan Westerbos

Bakker Westeros bestaat 100 jaar. Al drie generaties lang voorzien bakkers uit de familie de consumenten van Uithoorn en Mijdrecht van brood en banket. Wat is het geheim? Kwaliteit, de bakkers maken alles zelf.

Afgelopen 15 oktober werd het jubileum gevierd. Uithoorns burgemeester Heilegiers had de eer het predicaat ‘Hofleverancier’ te overhandigen. Tegelijkertijd werd het nieuwe logo van het familiebedrijf op feestelijke manier onthuld. Voor de genodigden was er na afloop nog gelegenheid om een hapje en drankje te doen in de bakkerij. Uiteraard konden de klanten ook profiteren van het 100-jarige jubileum van de bakkerij door middel van verschillende acties. De acties en de aandacht in het nieuws zorgden voor een stijging van tien procent in het aantal klanten, de week na de actie was er zelfs een stijging van vijftien procent te zien. Kortom, ook  het publiek reageerde ‘leuk’ op het 100-jarige jubileum.

Derde generatie bakker Jan Westerbos ziet het als een mijlpaal. “Het heeft toevoegende waarde natuurlijk; het is iets aparts, 3 generaties, 100 jaar.” Grootvader J.A. Westerbos opende de eerste bakkerij in Vrouwenakker, in 1919. Sindsdien is het bedrijf alleen maar gegroeid; inmiddels heeft Jan twee vestigingen onder zijn hoede. De laatste vestiging in Mijdrecht, opende hij in 2007.

Hoe komt het dat het familiebedrijf het zo lang vol houdt terwijl anderen noodgedwongen moeten stoppen? Jan: “De kwaliteit moet je hoog houden. Wij maken alles zelf. Chocoladeletters, bonbons, alles.” Uiteraard is dat veel werk, en daar betalen klanten dan ook voor. Volgens Jan is dat echter de reddende formule in de strijd tegen de ‘goedkope’ supermarkten. “Je moet je onderscheiden van supermarkten; ik zie bakkers met hetzelfde croissantje in de vitrine als die er in supermarkt ligt. Dan krijg je een eenheidsworst en verdwijnen er veel bakkers.” Daarnaast heeft bakkerij Westerbos zijn specialiteiten: zo valt de bakkerij vrijwel elk jaar in de prijzen tijdens de speculaaskeuring, en is de bakkerij bekend om zijn heerlijke Ganache cake.

Volgens Jan is de bakkerij klaar voor de volgende honderd jaar. Speciale plannen voor de toekomst heeft hij echter niet: “Gewoon doorgaan. Dat klinkt simpel, maar we moeten gewoon de kwaliteit hoog houden en daarbij blijven.” Een opvolger is er in ieder geval al wel, Jan’s zoon staat klaar om de bakkerij op zijn tijd weer over te nemen.  

  Foto: Jan Westerbos

 

Dossiers
Lees ook
Uitzendbureau Het Ambacht viert 12,5-jarig jubileum met exclusieve workshop

Uitzendbureau Het Ambacht viert 12,5-jarig jubileum met exclusieve workshop

In 2020 viert Uitzendbureau Het Ambacht het 12,5-jarig jubileum. Daarom is er op 31 maart een exclusieve workshop met Meester Patissier Hidde de Brabander, Meester Boulanger Wilfred Haafs en presentator Evert ten Napel. Deze workshop vindt plaats in het nieuwe gebouw van de Food Innovation Academy in Vlaardingen.

Puratos viert een eeuw van innovatie

Puratos viert een eeuw van innovatie

Puratos, producent van bakkerij-, patisserie- en chocoladeproducten viert zijn 100e verjaardag. Om te onderstrepen dat Puratos al een eeuw lang inzet op innovatie, opent het bedrijf dit jaar drie nieuwe innovatiecentra op drie continenten.

Uitzendbureau Het Ambacht viert jubileum

Uitzendbureau Het Ambacht viert jubileum

In 2020 bestaat Uitzendbureau Het Ambacht 12,5 jaar. Om dit te vieren organiseren ze op 31 maart een exclusieve workshop met Meester Patissier Hidde de Brabander, Meester Boulanger Wilfred Haafs en presentator Evert ten Napel. De workshop vindt plaats in het nieuwe gebouw van de Food Innovation Academy in Vlaardingen.

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Wat ga je doen?Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In deze...

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een banketbakker voor de weken 26 tot ongeveer week 36. Je zal gaan werken op de afdeling nat gebak. Je komt in een moderne...

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Wat ga je doen?Voor onze klant in de Bollenstreek (Zuid-Holland) zijn we per direct op zoek naar een medewerker die actief kan zijn op de afdeling inpak, verdeel...