Bakkerij Vreugdenhil Beste Bakker Zuid-Holland

MAASDIJK - Tijdens de verkiezing Beste Bakker van Zuid-Holland is Bakkerij Vreugdenhil uit Maasdijk als winnaar uit de bus gekomen. Over vier ingeleverde producten wisten zij de hoogste score te behalen. Bakkerij van den Berg (ook uit Maasdijk) en Echte Bakker van der Linden (uit Westmaas) eindigden op de tweede en derde plaats. Dit werd bekend gemaakt tijdens de theatertour Bakkersverhalen in de Goudse Schouwburg. Ondernemers leverden in de categorieën Brood (volkoren busbrood en krentenbollen) en Banket (boterkoek en appelflappen) producten in. Deze werden gekeurd door een vakjury bestaande uit Roel Tegels (Meneba en BoulangerieTeam), Tom Tol (Meneba) en Martien Rooijackers (oud-ondernemer) voor de categorie brood. Peter de Wit (voormalig bedrijfsadviseur Heerlijk & Heerlijk) en Jan de Zeeuw (oud-ondernemer) keurden in de categorie banket.

Prijswinnaars

Naast deze algehele titel waren er ook prijzen in de categorieën Banket, Brood en Desem. Bakkerij Vreugdenhil veroverde de eerste plaats in beide categorieën. In de extra categorie Desem, die niet meetelt voor het eindklassement, ging Bakkerij Manintveld uit Rockanje met de prijs naar huis. Hieronder een overzicht van alle prijswinnaars 2016:

Beste Bakker van Zuid-Holland

Bakkerij Vreugdenhil uit Maasdijk – 248,5 punten

Categorie Brood

  • 1. Bakkerij Vreugdenhil uit Maasdijk – 163,5 punten
  • 2. Bakkerij van den Berg uit Maasdijk – 161,5 punten
  • 3. Echte Bakker Langerak uit De Lier – 161 punten

Categorie Banket

  • 1. Bakkerij Vreugdenhil uit Maasdijk – 85 punten
  • 2. Banketbakkerij van Dijk uit Gouda – 84 punten
  • 3 Echte Bakker Bleumink uit Stellendam – 83 punten

Desembrood

Bakkerij Manintveld uit Rockanje – 82 punten

Lees ook
Bakker Jan Bos stopt na 28 jaar

Bakker Jan Bos stopt na 28 jaar

Na 28 jaar stopt bakker Jan Bos vanwege gezondheidsproblemen met zijn bakkerij aan het Gouden Pand in Appingedam. Met pijn in hart neemt hij afscheid van zijn klanten vertelt de 66-jarige bakker in het Dagblad van het Noorden. "Ik heb de sociale contacten altijd erg belangrijk gevonden."

Sean en Suri Fonseca openen eigen bakkerij

Sean en Suri Fonseca openen eigen bakkerij

Vorig jaar spraken we met Sean en Suri Fonseca. Beide werkten als operatieassistent, maar besloten om het roer om te gooien en volgden een opleiding bij Bakery Institute. Nu hebben ze een eigen bakkerij in Breda: FoGo Bakehouse.

Later als ik groot ben... word ik bakker

Later als ik groot ben... word ik bakker

De ambachtelijke bakker staat centraal bij het RTL 4-programma Later als ik groot ben... op 10 juli. In dit programma lopen kinderen een dagje mee met hun droomberoep. 10 juli is het de beurt aan de 11-jarige Dean. Hij wil graag bakker worden.