Bakkerij Vreugdenhil Beste Bakker Zuid-Holland

MAASDIJK - Tijdens de verkiezing Beste Bakker van Zuid-Holland is Bakkerij Vreugdenhil uit Maasdijk als winnaar uit de bus gekomen. Over vier ingeleverde producten wisten zij de hoogste score te behalen. Bakkerij van den Berg (ook uit Maasdijk) en Echte Bakker van der Linden (uit Westmaas) eindigden op de tweede en derde plaats. Dit werd bekend gemaakt tijdens de theatertour Bakkersverhalen in de Goudse Schouwburg. Ondernemers leverden in de categorieën Brood (volkoren busbrood en krentenbollen) en Banket (boterkoek en appelflappen) producten in. Deze werden gekeurd door een vakjury bestaande uit Roel Tegels (Meneba en BoulangerieTeam), Tom Tol (Meneba) en Martien Rooijackers (oud-ondernemer) voor de categorie brood. Peter de Wit (voormalig bedrijfsadviseur Heerlijk & Heerlijk) en Jan de Zeeuw (oud-ondernemer) keurden in de categorie banket.

Prijswinnaars

Naast deze algehele titel waren er ook prijzen in de categorieën Banket, Brood en Desem. Bakkerij Vreugdenhil veroverde de eerste plaats in beide categorieën. In de extra categorie Desem, die niet meetelt voor het eindklassement, ging Bakkerij Manintveld uit Rockanje met de prijs naar huis. Hieronder een overzicht van alle prijswinnaars 2016:

Beste Bakker van Zuid-Holland

Bakkerij Vreugdenhil uit Maasdijk – 248,5 punten

Categorie Brood

  • 1. Bakkerij Vreugdenhil uit Maasdijk – 163,5 punten
  • 2. Bakkerij van den Berg uit Maasdijk – 161,5 punten
  • 3. Echte Bakker Langerak uit De Lier – 161 punten

Categorie Banket

  • 1. Bakkerij Vreugdenhil uit Maasdijk – 85 punten
  • 2. Banketbakkerij van Dijk uit Gouda – 84 punten
  • 3 Echte Bakker Bleumink uit Stellendam – 83 punten

Desembrood

Bakkerij Manintveld uit Rockanje – 82 punten

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
BoulangerieTeam klaar voor het WK Boulangerie

BoulangerieTeam klaar voor het WK Boulangerie

Nog even en dan is het zover. Onder begeleiding van coach Meester Boulanger Wietse Schiere gaan Bas Goossen, Gerrit Huckriede en Roy Schepers de strijd aan voor de wereldtitel namens het Boulangerieteam. De elfde editie van Coupe du Monde de la Boulangerie (WK Boulangerie) vindt plaats van 26 tot en met 28 maart.

Welke broodsoorten zijn wel en juist niet veganistisch?

Welke broodsoorten zijn wel en juist niet veganistisch?

Ingrediënten die aan brood kunnen worden toegevoegd waardoor het niet-veganistisch zou zijn, zijn honing, eieren en melkproducten. Daarom is het altijd belangrijk om etiketten goed te controleren bij het kopen van brood, en recepten goed te controleren bij het maken ervan. Dit laatst geldt natuurlijk voor de bakkers, met name als je doelgroep veelal...

Wat verscheen er de afgelopen week in de media over de bakkersbranche?

Wat verscheen er de afgelopen week in de media over de bakkersbranche?

In de media verschijnen regelmatig berichten die interessant zijn voor de bakkersbranche. Wat kwam er afgelopen week allemaal voorbij?