Bakkerij Vreugdenhil Beste Bakker Zuid-Holland
MAASDIJK - Tijdens de verkiezing Beste Bakker van Zuid-Holland is Bakkerij Vreugdenhil uit Maasdijk als winnaar uit de bus gekomen. Over vier ingeleverde producten wisten zij de hoogste score te behalen. Bakkerij van den Berg (ook uit Maasdijk) en Echte Bakker van der Linden (uit Westmaas) eindigden op de tweede en derde plaats. Dit werd bekend gemaakt tijdens de theatertour Bakkersverhalen in de Goudse Schouwburg. Ondernemers leverden in de categorieën Brood (volkoren busbrood en krentenbollen) en Banket (boterkoek en appelflappen) producten in. Deze werden gekeurd door een vakjury bestaande uit Roel Tegels (Meneba en BoulangerieTeam), Tom Tol (Meneba) en Martien Rooijackers (oud-ondernemer) voor de categorie brood. Peter de Wit (voormalig bedrijfsadviseur Heerlijk & Heerlijk) en Jan de Zeeuw (oud-ondernemer) keurden in de categorie banket.
Prijswinnaars
Naast deze algehele titel waren er ook prijzen in de categorieën Banket, Brood en Desem. Bakkerij Vreugdenhil veroverde de eerste plaats in beide categorieën. In de extra categorie Desem, die niet meetelt voor het eindklassement, ging Bakkerij Manintveld uit Rockanje met de prijs naar huis. Hieronder een overzicht van alle prijswinnaars 2016:
Beste Bakker van Zuid-Holland
Bakkerij Vreugdenhil uit Maasdijk – 248,5 punten
Categorie Brood
- 1. Bakkerij Vreugdenhil uit Maasdijk – 163,5 punten
- 2. Bakkerij van den Berg uit Maasdijk – 161,5 punten
- 3. Echte Bakker Langerak uit De Lier – 161 punten
Categorie Banket
- 1. Bakkerij Vreugdenhil uit Maasdijk – 85 punten
- 2. Banketbakkerij van Dijk uit Gouda – 84 punten
- 3 Echte Bakker Bleumink uit Stellendam – 83 punten
Desembrood
Bakkerij Manintveld uit Rockanje – 82 punten
Altijd op de hoogte blijven?
Meer over
Lees ook
Bakkerij ’t Kraayennest verkoopt Nijmeegs Romeinenbrood
Vanaf vandaag gaat Bakkerij ’t Kraayennest in Nijmegen brood verkopen in haar winkels dat vegan, E-nummervrij en zonder lactose is bereid. Het brood heet Romeinenbrood, vernoemd naar de lange historie van de Romeinen in Nijmegen (Noviomagus).
Bakery Arena: Nederlands team gaat met gezonde spanning naar Sigep
Komend weekend vertegenwoordigen Giel Vermeulen en Suranga Kellaert Nederland namens het Boulangerieteam in de Bakery Arena, die van 21 tot en met 24 januari plaatsvindt op Sigep. Daar strijden boulangers uit negen verschillende landen om de Bread in the City-cup. Giel: “We kijken uit naar de wedstrijd met een gezonde dosis stress.”
Recept: Krokant hartig broodje
Weer eens wat anders en erg lekker! De combinatie van desem, oregano, fetakaas en verschillende groenten geeft een verrassend lekker broodje. De tijgerpap op basis van rogge zorgt voor een andere scheuring dan de tijgerpap die we dagelijks gebruiken. Door er roggebloem overheen te strooien, wordt een winters sfeertje gecreëerd.