Bakkerij Vreugdenhil Beste Bakker Zuid-Holland

beste-bakker-zuid-holland-2016

MAASDIJK - Tijdens de verkiezing Beste Bakker van Zuid-Holland is Bakkerij Vreugdenhil uit Maasdijk als winnaar uit de bus gekomen. Over vier ingeleverde producten wisten zij de hoogste score te behalen. Bakkerij van den Berg (ook uit Maasdijk) en Echte Bakker van der Linden (uit Westmaas) eindigden op de tweede en derde plaats. Dit werd bekend gemaakt tijdens de theatertour Bakkersverhalen in de Goudse Schouwburg. Ondernemers leverden in de categorieën Brood (volkoren busbrood en krentenbollen) en Banket (boterkoek en appelflappen) producten in. Deze werden gekeurd door een vakjury bestaande uit Roel Tegels (Meneba en BoulangerieTeam), Tom Tol (Meneba) en Martien Rooijackers (oud-ondernemer) voor de categorie brood. Peter de Wit (voormalig bedrijfsadviseur Heerlijk & Heerlijk) en Jan de Zeeuw (oud-ondernemer) keurden in de categorie banket.

Prijswinnaars

Naast deze algehele titel waren er ook prijzen in de categorieën Banket, Brood en Desem. Bakkerij Vreugdenhil veroverde de eerste plaats in beide categorieën. In de extra categorie Desem, die niet meetelt voor het eindklassement, ging Bakkerij Manintveld uit Rockanje met de prijs naar huis. Hieronder een overzicht van alle prijswinnaars 2016:

Beste Bakker van Zuid-Holland

Bakkerij Vreugdenhil uit Maasdijk – 248,5 punten

Categorie Brood

  • 1. Bakkerij Vreugdenhil uit Maasdijk – 163,5 punten
  • 2. Bakkerij van den Berg uit Maasdijk – 161,5 punten
  • 3. Echte Bakker Langerak uit De Lier – 161 punten

Categorie Banket

  • 1. Bakkerij Vreugdenhil uit Maasdijk – 85 punten
  • 2. Banketbakkerij van Dijk uit Gouda – 84 punten
  • 3 Echte Bakker Bleumink uit Stellendam – 83 punten

Desembrood

Bakkerij Manintveld uit Rockanje – 82 punten

Lees ook
Drie tips voor monstername bij zoutbepaling

Drie tips voor monstername bij zoutbepaling

Sinds 2009 spreekt de bakkerijsector over de vermindering van zout in brood. Vorig jaar is ook de brooddefinitie aangepast, waardoor meer broodsoorten onder die definitie vallen. De zoutnorm blijft hoe dan ook een belangrijk punt. NBOV geeft drie tips voor monstername bij zoutbepaling.

Puratos ontwikkelt buitenaards brood

Puratos ontwikkelt buitenaards brood

In de toekomst woont er mogelijk een mensenkolonie op de planeet Mars. Die mensen moeten natuurlijk eten. Puratos, de leverancier van bakkerijingrediënten kijkt met een aantal partners naar de mogelijkheden om brood te maken op die planeet.

Bolusbabbelaar - Zoet Zeeuws broodje

Bolusbabbelaar - Zoet Zeeuws broodje

Als trotse Zeeuw heeft Bas Goossen twee typisch Zeeuwse producten met elkaar gecombineerd. Van de bekendste twee streekproducten uit onze provincie, de bolus en de roomboterbabbelaar, maakt hij een heerlijk zoet broodje met een lekkere zachte vulling.

Broodbakker industrieel omgeving Tiel

Broodbakker industrieel omgeving Tiel

Als broodbakker ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van het brood. Je werkt als ovenist, langmaker, deegdraaier en je bedient de selecte...

Brood bakker Utrecht

Brood bakker Utrecht

In deze zelfstandige functie produceer je in teamverband de mooiste broodproducten. Door de verschillende afzetkanalen wordt er gedurende hele dag door gewerkt.

Brood/ Banket bakker omgeving Deventer

Brood/ Banket bakker omgeving Deventer

De werkzaamheden bestaan uit het produceren van zowel brood- als banketproducten.