Donderdag opende pop-up restaurant ‘Vespucci’ voor het eerst zijn deuren in de Vespuccistraat in Amsterdam. Sterrenchef Bobby Rust zwaait de scepter in de keuken. Bakkerij Ulmus, eveneens gevestigd in Amsterdam, levert het brood. Het restaurant koos voor dit brood omdat het “lekker sticky vanbinnen” is.

Bakkerij Ulmus

Yoeri Joosten zette afgelopen september Bakkerij Ulmus op. Hij was de afgelopen jaren werkzaam in het hogere segment koffiebars en had de ambitie om zijn eigen bedrijf te beginnen. Hij kreeg het idee om een lunchroom-koffiebar te openen. Om dit te kunnen bereiken leerde Yoeri zichzelf om desembrood te bakken. Het bakken bleef hem echter zodanig bezig houden, dat de ambitie verschoof naar het hebben van een bakkerij. Hij gebruikte de informatie en kennis die voorhanden was, maar nam deze niet zomaar aan. Zo vroeg hij zich af of Franse bloem daadwerkelijk te verkiezen is boven Nederlandse bloem, zoals wel vaak gedacht wordt. Door zijn ervaring in de koffie-industrie vindt Yoeri de traceerbaarheid van zijn ingrediënten belangrijk. Zo ging hij experimenteren met Nederlandse granen. Niet alleen met tarwe, maar ook met spelt, rogge en emmer. Dit bleek erg mooie broden op te leveren. Tot nu toe verkocht Yoeri zijn broden drie maal per week aan koffietenten, maar nu komt daar dus ook een pop-up restaurant bij. 

Het menu van Vespucci is nog onbekend, maar de sommelier Jelle Hiemstra verklapte in ieder geval dat het brood geserveerd gaat worden met karnemelk-boter.

Altijd op de hoogte blijven?