Bakkerij Tom van Otterloo bestaat 25 jaar

2 april 2019

De Arnhemse Bakkerij Tom van Otterloo viert dit jaar het 25 jarig jubileum. Bakker Tom van Otterloo trapt dit jubileum officieel af op 6 april. Dan trakteert hij wijkwethouder Cathelijne Bouwkamp en vertegenwoordigers van het Dushi Huis en Walhallab op een VelpsVolkoren desembrood, het feestbrood van 2019.  

Het VelpsVolkoren is een lokaal desembrood dat in een straal van 15 kilometer om de bakkerij, verbouwd, vermalen en vervolgens op een stenen vloer gebakken wordt. De Arnhemse boer Bart Lubbers van Landwinkel IJsseloord verbouwt het biologische tarwe Lavett en het wordt vermalen in Arnhemse molens. Van elk VelpsVolkoren dat Tom verkoopt gaat er 40 cent naar de goede doelen het Dushi Huis en Walhallab.

Tom wil graag duurzaam ondernemen en werkt graag samen met lokale initiatieven. "Walhallab en het Dushi Huis zijn net even anders, net als ons bedrijf", verklaart Tom de keuze voor deze goede doelen. "Zij gaan uit van de kracht en mogelijkheden van kinderen en vinden samenwerken én plezier belangrijk. Zij zijn net als wij gevestigd in de gemeenten Arnhem en Rheden en omdat wij samen de wijk/het dorp maken, dragen wij met deze traktatie graag ons steentje hieraan bij."

Walhallab
Op een Walhallab leren de jongeren van elkaar. Door samen te werken aan toffe projecten, dingen te maken, moed te tonen, te ondernemen en niet te vergeten: veel lol te hebben. De krachtige Walhallab-formule laat jongeren ontdekken wat hun talenten zijn. 

Dushi Huis
Een Dushi Huis biedt kinderen en jongeren van 4 tot 18+jaar die niet meer thuis kunnen wonen een langdurige, veilige woonplek volgens de innovatieve Dushi-methode. Dushi Huis is een thuis waar kinderen – die meestal al meerdere plaatsingen in pleeggezinnen achter de rug hebben – onvoorwaardelijk blijven totdat ze uitvliegen.

Altijd op de hoogte blijven?