Bakkerij Tom van Otterloo opent tweede bakkerij

ARNHEM - Tom van Otterloo heeft zijn biologische desembakkerij in Arnhem geopend. In de nieuwe bakkerij, de tweede vestiging van bakker Tom van Otterloo, worden biologische desembroden gebakken. De bakkerij is volledig open en zichtbaar geplaatst in de winkel. De klanten kunnen de bakkers overdag tijdens de openingstijden aan het werk zien. In het bakkerscafé kunnen klanten ook terecht voor ontbijt, lunch, soep, hartige taart en Arnhemse Peezekoffie.

Desembakkerij en duurzaamheid

De nieuwe bakkerij is gebaseerd op vier peilers; desem, duurzaam, een korte keten (transparantie, faire prijs voor iedereen) en nauwe samenwerking met de wijk en stad. Er is veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Zowel voor de inventaris, veel komt van de kringloopwinkel en de oven en bakkerijmachines zijn tweedehands, als de manier waarop het pand verwarmd wordt. Een gedeelte van de inrichting is ontworpen en gemaakt door kunstenaar Niek Wagemans. Gemaakt van materiaal dat hij samen met Tom, Franske en Sebastiaan Hetterschijt, een nieuwe partner in het bedrijf, in de wijk verzameld heeft. Veel buurtbewoners gaven spontaan ramen, oude (serre)deuren en zelfs het granieten aanrecht bij de horecacounter is afkomstig uit de wijk. Het ontwerp van de winkel is van Desarc. De toonbank, broodrekken en tafels zijn speciaal gemaakt door Monolyte eveneens een Arnhems bedrijf. Zelfs een aantal nieuwe medewerkers is afkomstig uit de wijk. Zij waren betrokken bij een talentenprogramma van de Stichting Blauwe(W)ijkEconomie in het Spijkerkwartier.

Bakkerij Tom van Otterloo

Door deze nieuwe stap wordt het biologische desem assortiment verder uitgebreid. Ook viennoiserie zoals Franse croissants en chocoladebroodjes worden in de Steenstraat gemaakt en gebakken. De producten van beide bakkerijen zijn in alle winkels verkrijgbaar.

Foodstraat van Arnhem

20 jaar geleden begon Tom van Otterloo zijn bakkerij in De Steeg. Daar zal de productie van het ‘gewone’ busbrood blijven plaatsvinden. Naast het bakken van brood heeft het bedrijf maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. Tom participeert in de wijk, werkt bij voorkeur met biologische en/of streekproducten en werkt graag samen met lokale ondernemers of kunstenaars. Het bedrijf wil zich samen met haar personeelsleden en andere ondernemers gaan inzetten om de Steenstraat dé Foodstraat van Arnhem te maken.

Lees ook
Bakkerij Kruiper opent vernieuwde winkel

Bakkerij Kruiper opent vernieuwde winkel

Bakkerij Kruiper opende 15 juni de vernieuwde winkel aan Hoofdstraat Oost 38 in Wolvega. Het was de tweede keer in drie jaar tijd dat de bakker moest verbouwen. Maar na een brand in het appartement boven de bakkerij besloot eigenaar Eduard Kruiper "van de nood een deugd te maken".

Samenwerking Bio Bakkerij De Trog en CSM Ingredients

Samenwerking Bio Bakkerij De Trog en CSM Ingredients

Bio Bakkerij De Trog en CSM Ingredients brengen samen vier biologische Waldkorn afbakbroodjes op de markt. Pavés, bolletjes, breekbrood en een baguette. Bio Bakkerij De Trog vermarkt de producten en legt daarbij de focus op biospeciaalzaken. Waldkorn, een merk van CSM Ingredients, signaleert dat de vraag naar biologisch toeneemt. Daarom ontwikkelden...

Nog nooit zoveel overheidssteun aan biologische sector

Nog nooit zoveel overheidssteun aan biologische sector

De Tweede Kamer neemt vier moties aan ter bevordering van biologische landbouw en voeding. Op 25 mei kreeg de motie van D66 en CDA voor een ‘supermarkten convenant’ steun vanuit de ruime meerderheid. De Kamer steunt ook voorstellen om biologische landbouw en bloembollenteelt aantrekkelijker te maken.