Bakkerij ‘t Kraayennest verkozen tot Top Bakker van het jaar

23 maart 2023 Redactie Bakkers in bedrijf

Bakkerij ‘t Kraayennest uit Nijmegen is op het Bakkersfestijn van 21 maart verkozen tot Top Bakker van het jaar 2023. Elk jaar reikt Top Bakkers de wisseltrofee uit aan de bakker die het beste scoort op twaalf verschillende onderdelen. Bakkerij ‘t Kraayennest heeft de hoogste score behaald en mag zich een jaar lang Top Bakker van het Jaar noemen.

Harry en Henk van Kraaij namen samen met Paul van Rossum de wisseltrofee en plaquette vol trots in ontvangst. Alle collega’s van bakkerij ’t Kraayennest, de Kraayen, hebben zich afgelopen jaar actief ingezet om te voldoen aan de normeringen en kwaliteitseisen van Top Bakkers. De Bakkerij scoorde hoog op de onderdelen: productinformatie, etiketten en warenwettelijke benaming. Daarnaast werd er ook hoog gescoord op het gebied van voedselveiligheid op basis van microbiologisch onderzoek en certificering.

Desembrood

De familie van Kraaij bakt al sinds 1937 en ondertussen staat de vierde generatie klaar om de bakkerij voort te zetten. De bakkerij staat onder andere bekend om hun Steengoed desembrood, Romeinenbrood en Hollands goud, een desem vloerbrood gemaakt van tarwe uit Nederlandse bodem. Op de tweede plaats kwam Bakkerij Schreuder uit Uddel en derde werd Speciaal bakkerij Van der Grijn uit Groot-Ammers.

Geen nieuws van Bakkers in bedrijf meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke woensdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

Bakkersfestijn

Elk jaar organiseert Top Bakkers het Bakkersfestijn, een bijeenkomst voor alle aangesloten ambachtelijke bakkers met als doel elkaar te ontmoeten, te inspireren en samen naar de toekomst te kijken. Dit jaar stond het Bakkersfestijn in het teken van ‘Samen sterk. Samen trots op het ambacht’. De bijeenkomst werd gehouden bij de Prodentfabriek in Amersfoort. Met Astrid Joosten als dagvoorzitter was het een dag vol dialoog, korte presentaties en proeverijen. Ook was er een themamarkt om dieper in te gaan op belangrijke onderwerpen en relevante trends.

Top Bakkers is een coöperatieve organisatie voor ambachtelijke bakkers. Met een netwerk van 60 lokale ambachtelijke bakkers leveren wij het lekkerste brood & banket in heel Nederland. 

Altijd op de hoogte blijven?