Bakkerij ‘t Kraayennest opent winkels voortaan ook op zondag

17 april 2023 Redactie Bakkers in bedrijf

Vijf winkels van bakkerij ‘t Kraayennest in Nijmegen gaan voortaan ook op zondagochtend open. Vorig jaar liet de bakkerij door studenten van de HAN een consumentenonderzoek uitvoeren onder haar klanten, waarbij gevraagd werd wat zij missen in bakkerswinkels. Daaruit kwam naar voren dat klanten ook op zondag graag vers brood willen kopen.

Studenten van de HAN ondervraagden in alle winkels van ’t Kraayennest klanten naar hun wensen in het assortiment en redenen om naar de winkel te komen. Opvallende uitkomsten waren de vraag naar meer vegan producten en opening op zondagochtend. Om in te spelen op de eerste wens, introduceerde de bakker Romeinenbrood, een vegan en e-nummervrijbrood dat nu al het bestverkopende brood in het assortiment is. 

Rozenbroodjes

Sinds afgelopen zondag gaan vijf winkels op zondagochtend open. Speciaal voor de zondagochtend ontwikkelde de bakker Rozenbroodjes (zie foto). Het deeg van dit broodje heeft ruim 12 uur gerezen en daardoor heeft het meer smaak. Tijdens het bakken scheurt het broodje open als een roos. De broodjes worden als deegstukjes naar de winkel geleverd en worden de hele dag door in de winkels vers gebakken. Ook zijn aan het assortiment verse biologische eitjes van Ons ei toegevoegd en sappen van Schulp.

Extra activiteiten

Er zijn komende weken extra activiteiten op zondagochtend in de winkels. Zo stond er op zondag 16 april voor alle winkels een foodtruck met een barista, waar klanten gratis hun favoriete koffie of cappuccino konden laten maken. Op zondag 7 mei worden verse eitjes van Ons Ei voor alle klanten gebakken voor de winkel.

Altijd op de hoogte blijven?