Bakkerij Schuurmans steunt Wereldbloeddonordag

13 juni 2017

Woensdag 14 juni is het Wereldbloeddonordag. Tijdens deze dag bedanken ontvangers van bloed of plasma hun donoren voor het feit dat zij hun leven hebben gered. Ook wordt er wereldwijd aandacht gevraagd voor het tekort aan bloed- en plasmadonoren. Bakkerij Schuurmans uit Leeuwarden steunt dit.

Tekort donoren

Ook in Leeuwarden en het Noorden van het land is er een tekort aan donoren. Dit komt door de vergrijzing. Donoren mogen tot hun 80e bloed of plasma geven. En nieuwe aanwas is er bijna niet. Bakkerij Schuurmans helpt Sanquin Bloedvoorziening graag in hun zoektocht naar nieuwe donoren. Eigenaren Greetje en Jacob zijn beide al jaren donor. Evenals als hun vader van wie ze de bakkerij tien jaar geleden overnamen. Ook onder het personeel zijn diverse trouwe donoren.

Breekbrood

Bakkerij-Schuurman_Breekbrood-300x226 Daarom ligt er voor alle bloed- en plasmadonoren een gratis breekbrood klaar op wereldbloeddonordag, woensdag 14 juni. Op vertoon van hun donorpas kunnen zij het brood afhalen in de winkel aan de Schrans 145 in Leeuwarden.

De bakkerij koos voor een breekbrood, omdat je dit makkelijk kunt delen. Net als de boodschap dat bloeddonoren hard nodig zijn. De beste ambassadeurs voor het werven van nieuwe donoren zijn de donoren zelf. In de winkel liggen dan ook volop aanmeldkaartjes voor nieuwe donoren.

Altijd op de hoogte blijven?