Bakkerij Royal komt met het Bossche Bol-ijsje

10 juni 2021 Redactie Bakkers in bedrijf
Foto: Wikimedia

Bakker Jules Lauwerijssen van Bakkerij Royal in 's Hertogenbosch heeft iets nieuws bedacht. Het Bossche Bol-ijsje is een Bossche Bol gevuld met softijs op een hoorntje. "De eerste reacties op straat zijn positief en net als bij de echte bol zit de inhoud over het hele gezicht", vertelt Jules aan Omroep Brabant.

Het idee voor het Bossche Bol-ijsje ontstond zo'n anderhalf jaar geleden. De vulling was de grootste uitdaging. Jules wilde de slagroom vervangen door ijs met een volle romige smaak, maar gewoon vanillie ijs werkte niet. Hij kwam uiteindelijk uit bij softijs en schafte hiervoor een softijsmachine aan. Van melk van 't IJsboerinneke in Moergestel maakte hij een romig softijs wat qua smaak in de buurt van de vette slagroom van de Bossche Bol komt. 

"We hebben nu de juiste bewerking en ingrediënten", vertelt Jules aan het Brabants Dagblad. "Het gaat om een hoorntje waarin softijs is gespoten. De rand wordt gedoopt in pure chocolade met caramelcrunch dat zorgt voor gouden glitter-effect. En bovenop het hoorntje komt de soes met ijs.’’

Woensdag 9 juni startte de verkoop officieel. Wethouder Jan Hoskamp nam het eerste ijsje in ontvangst en was enthousiast. Ook de reacties op straat zijn positief. Momenteel is alleen Royal Classic verkrijgbaar maar Jules is van plan om nog meer varianten te maken. Tijdens het EK is er een oranje versie met sinaasappel en er komt een variant met karamel-zeezout. 

Het Bossche Bol-ijsje is niet de eerste keer dat Jules iets nieuws bedenkt voor de Bossche Bol. Vorig jaar lanceerde hij middenin de coronacrisis een doe-het-zelfpakket waarmee consumenten zelf een Bossche Bol kunnen maken.

Bron: Brabants Dagblad / Omroep Brabant.

Altijd op de hoogte blijven?