Bakkerij renoveren: waar te beginnen?

23 februari 2020

Partner Content

Liggen de tegels van jouw bakkerij los, doet de oven het niet goed meer of is de zaak niet meer aantrekkelijk genoeg voor klanten? Dan is het hoog tijd voor een renovatie. Maar zo'n renovatie kan uit heel veel onderdelen bestaan. Waar begin je?

Plannen

Als je besluit om een renovatie te doen, dan heb je wellicht ideeën over wat er allemaal aangepast moet worden. Laten de tegels op de vloer los en is het moeilijk om de naden hiervan goed en grondig schoon te maken? Dan kan wellicht een coatingvloer een goed idee zijn. Doet de oven het niet goed meer? Zorg dan dat er een nieuwe, moderne oven op de planning staat. Door de ideeën uit te werken, zul je in een later stadium merken dat het allemaal makkelijker verloopt.

Tips voor een renovatie

1. Weet je niet zo goed wat je het beste kunt veranderen om de zaak weer aantrekkelijk te maken? Of wil je meer veiligheid creëren voor jezelf en medewerkers? Een nieuwe vloer kan dan een oplossing zijn. Een vloer bepaalt de uitstraling die de ruimte krijgt. Kies je voor een industriële vloer? Een moderne vloer? Of een tegelvloer? Leg alle voor- en nadelen van de vloeren die je aanspreken naast elkaar en neem op basis daarvan een beslissing.

2. Zorg dat er een optimale hygiëne is in de bakkerij. Daarbij kun je denken aan voldoende punten waar de handen gewassen kunnen worden, of dat het brood afgedekt ligt in plaats van in de open lucht. Een goede hygiëne is van groot belang voor de klant. Uiteraard moet je voldoen aan alle hygiëne eisen en wil je zelf ook dat alles schoon en hygiënisch is.

3. Houd ook de social-media-kanalen actueel en zorg dat (potentiële) klanten weten dat er een grote renovatie aankomt of bezig is. Post tussendoor eens wat foto’s van de verbouwing, zo blijft iedereen geïnteresseerd en worden interesse en nieuwsgierigheid gewekt.

Financieren van de renovatie

Heb je niet voldoende budget om een grote renovatie te doen, maar zal je dit wel enorm helpen qua omzet? Wellicht kun je dan geld lenen; een investering die je met de gerenoveerde zaak kunt terugverdienen. Zorg er dan wel voor dat je een goed businessplan hebt, zodat je zeker weet dat de investering het leengeld terugverdient. Hou er ook rekening mee dat je bepaalde leningen niet voor zakelijke doeleinden kunt gebruiken. Zoek dus goed uit welke lening je kunt afsluiten. Schat vooraf in of de renovatie ook daadwerkelijk wat zal doen. Doe bijvoorbeeld eens een enquête en vraag klanten wat zij waarderen en wat zij eventueel nog missen. Ook kun je via deze weg bepaalde ideeën toetsen op basis van de mening van de klanten. Onbetaalbare informatie.

Altijd op de hoogte blijven?