Bakkerij Pot nieuwe Top Bakker van het Jaar!

27 november 2017

Tijdens de jaarvergadering van Top Bakkers werd de 'Top Bakker van het Jaar' bekendgemaakt. Dit was Bakkerij Pot uit Barendrecht. Willem Jan Pot, eigenaar van Bakkerij Pot, was verrast: “We hebben vaker in de Top 10 gestaan, maar nog nooit op de eerste plaats. Uiteraard hebben we dit te danken aan de inzet van al onze mensen. Maar feitelijk ook aan alle aanwezigen hier in de zaal. Vooral vanwege de feedback die je krijgt om in volle breedte je bedrijf naar een hoger niveau te brengen”.

Innovatief

Bakkerij Pot is een echte Top Bakker. Actief en betrokken en zijn zaakjes strak op orde. De bakkerij staat verder voor vakmanschap, innovatie en organisatie. Deze innovaties uiten zich bijvoorbeeld in de eigen streekproducten zoals de desembroden en het zelf ontwikkelde groentebrood (broccolibrood, wortelbrood en rode bietenbrood). Buiten dat is het familiebedrijf warm en open voor klanten, medewerkers en natuurlijk goede ideeën.

Bakkerij Pot scoorde in totaal 121.3 punten. Deze score was opgebouwd uit negen hoofdcategorieën die door verschillende partijen werden beoordeeld. Zo is bijvoorbeeld het NBC verantwoordelijk voor de productbeoordeling. Diverse medewerkers kijken naar de uitstraling van de bakkerij, elektronische gegevensuitwisseling en klachtafhandeling. Ook spelen wettelijke criteria als etikettering, productinformatie (GS1-das) en voedselveiligheid een rol in de beoordeling. “Zo is het behalen van een FSSC 22000 certificaat vrijwel noodzaak voor een plaats in de Top 20”, aldus Nico Colenbrander.

Over Top Bakkers

Top Bakkers zijn inspirerende en bevlogen ondernemers bij wie het vakmanschap de basis vormt voor de smaak, beleving en innovaties. Daarbij gebruikmakend van de beste grondstoffen en duurzaam opererend. De organisatie combineert het bakkersambacht met professioneel management. Tijdens de jaarvergadering van Top Bakkers op 23 november gaven de directieleden Patrick Tissen en Wim Doedens een toelichting op het nieuwe beleid 3.0.

Altijd op de hoogte blijven?