Bakkerij Nuygens sluit na 225 jaar de deuren

brood_pixabay

Foto: Pixabay

Al 225 jaar is de familie Nuygens actief als bakker. Binnenkort komt hier een einde aan. Dan sluiten Pierre en Monique Nuygens hun bakkerij in de Zevenbergschen Hoek. Dagblad BN de stem sprak met het echtpaar.

Pierre is de laatste bakker uit het bakkersgeslacht Nuygens, dat sinds 1775 actief is. Ook Monique komt uit een bakkersfamilie, Van Haaren. Zoals wel meer bakkers heeft het echtpaar geen opvolger kunnen vinden voor hun goeddraaiende bakkerij en buurtwinkel. Pierre denkt dat het te maken heeft met de lange dagen die de bakker maakt en het nachtwerk. 

Hier een paar quotes van Monique uit het vraaggesprek met BN de Stem:

"We zagen het eigenlijk wel een beetje aankomen. Je steekt er samen zo'n honderd uur per week in. Dat wil niet iedereen; ook onze drie kinderen niet. Wij weten niet anders, wij zijn erin geboren."

"Toen ik hier pas kwam, had je wit, tarwe en volkoren. In het weekend vloerbroden, met daarnaast - heel luxe - broodjes, een beschuitenbol en een krentenbol. Nu is dat heel gewoon. Zelfs een croissantje is gewoon geworden."

"Maar die beleving bij een bakker is natuurlijk echt veel anders, vind ik."

"Nooit meer dat eeuwige moeten. Vrij zijn wanneer je wilt. Want je kunt met zo'n winkel nooit een béétje open zijn."

Bron: BN de Stem

Dossiers
Lees ook
Cursus vegan ijs bij IJscentrum

Cursus vegan ijs bij IJscentrum

Plantaardig eten raakt steeds meer in trek. Daar wil je als ijsbereider natuurlijk graag op inspelen. Docent Bas van Haaren beantwoordt al je vragen over dit onderwerp tijdens de dagcursus Vegan IJs op het IJscentrum in Vlaardingen.

Nooit uitgeleerd bij Bakkerij Beerse

Nooit uitgeleerd bij Bakkerij Beerse

Bakkerij Beerse heeft zeven winkels in Alkmaar en omgeving. In totaal werken er zo’n zeventig mensen, vaak al tientallen jaren. Wat maakt deze bakker zo’n aantrekkelijke werkgever? Bakkers in bedrijf maakte een rondje langs de verschillende vestigingen. “De onderlinge band is hecht en we mogen trainingen volgen over grondstoffen en leidinggeven.”

Omzetontwikkeling bakkerswinkels tijdens coronacrisis

Omzetontwikkeling bakkerswinkels tijdens coronacrisis

Beko Advies zet met de Beko OmzetBarometer alle gegevens tijdens de coronacrisis op een rijtje. De omzet van bakkerijen die goed bereikbaar zijn groeide in deze periode, terwijl bakkerswinkels in de grote steden, toeristische centra en grote winkelcentra het moeilijk hebben.

Groot ambachtelijk broodbakker te Zutphen

Groot ambachtelijk broodbakker te Zutphen

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn werk je met een vast team aan 1 lijn, je wisselt handwerk af met machinaal. En bent met het gehele proces bezig...

Industriele bankerbakkers gezocht, zowel pt als ft, omgeving West Betuwe

Industriele bankerbakkers gezocht, zowel pt als ft, omgeving West Betuwe

Wat ga je doen?Vanwege de groei van ons bedrijf zijn we op zoek naar een parttime of fulltime industriele banketbakker. Als je parttime wilt werken, dan wordt je...

Allround ambachtelijk broodbakker te Rotterdam

Allround ambachtelijk broodbakker te Rotterdam

Wat ga je doen?In deze fulltime functie zullen de werkzaamheden bestaan uit allround productie binnen de bakkerij. Je zal je bezig houden met zowel groot als kleinbrood....