Bakkerij Nuygens sluit na 225 jaar de deuren

brood_pixabay

Foto: Pixabay

Al 225 jaar is de familie Nuygens actief als bakker. Binnenkort komt hier een einde aan. Dan sluiten Pierre en Monique Nuygens hun bakkerij in de Zevenbergschen Hoek. Dagblad BN de stem sprak met het echtpaar.

Pierre is de laatste bakker uit het bakkersgeslacht Nuygens, dat sinds 1775 actief is. Ook Monique komt uit een bakkersfamilie, Van Haaren. Zoals wel meer bakkers heeft het echtpaar geen opvolger kunnen vinden voor hun goeddraaiende bakkerij en buurtwinkel. Pierre denkt dat het te maken heeft met de lange dagen die de bakker maakt en het nachtwerk. 

Hier een paar quotes van Monique uit het vraaggesprek met BN de Stem:

"We zagen het eigenlijk wel een beetje aankomen. Je steekt er samen zo'n honderd uur per week in. Dat wil niet iedereen; ook onze drie kinderen niet. Wij weten niet anders, wij zijn erin geboren."

"Toen ik hier pas kwam, had je wit, tarwe en volkoren. In het weekend vloerbroden, met daarnaast - heel luxe - broodjes, een beschuitenbol en een krentenbol. Nu is dat heel gewoon. Zelfs een croissantje is gewoon geworden."

"Maar die beleving bij een bakker is natuurlijk echt veel anders, vind ik."

"Nooit meer dat eeuwige moeten. Vrij zijn wanneer je wilt. Want je kunt met zo'n winkel nooit een béétje open zijn."

Bron: BN de Stem

Dossiers
Lees ook
‘Wij streven geen reproduceerbare perfectie na’

‘Wij streven geen reproduceerbare perfectie na’

Granen zijn leidinggevend voor het proces van deeg en brood maken bij bakkerij & keuken De Veldkeuken in Bunnik. Eigenaar en bakker René van der Veer werkt grotendeels met Nederlandse granen die hij deels zelf maalt. Recepturen zijn toegespitst op die graansoorten en blijft hij aanpassen.

Bakkers in de media - week 32

Bakkers in de media - week 32

Bakken voor de buurt, de oudste bakkerij van Nederland en niet meer 's nachts bakken. Wat lazen we deze week over de branche? Een greep uit de media.

Bakker Bart genomineerd voor Retailer of the Year

Bakker Bart genomineerd voor Retailer of the Year

Bakker Bart is in de categorie Eten en Drinken genomineerd voor Retailer of the Year. In deze categorie neemt de bakkersformule het op tegen Keurslager, Gall & Gall, Mitra Drankenspeciaalzaken en Xenos.