Bakkerij Nollen neemt Echte Bakker Koehorst over

16 juli 2020

Bakkerij Nollen uit Hengevelde neemt vanaf 1 februari 2021 Echte Bakker Koehorst in Borne over. Eigenaar en bakker Jan Koehorst treedt in dienst bij bakkerij Nollen. 

De afgelopen jaren groeide het bakkersbedrijf van Jan en Cindy Koehorst. Daardoor kreeg de bakkerij onvoldoende productieruimte. Dat betekende uitbreiden of samenwerken. Een lastige keuze. "We hebben de laatste twee jaar goed nagedacht over de toekomst", vertelt Jan aan Rtv Oost. "Als we nog tien jaar door hadden gewild, zou er flink geïnvesteerd moeten worden. Toen zijn we in eerste instantie op zoek gegaan naar een samenwerkingspartner." 

In de zoektocht naar een partij om het groot brood bakken aan uit te besteden, kwam het echtpaar in contact met Bakkerij Nollen. Uiteindelijk werd het geen samenwerking maar een overname. Jan blijft voorlopig betrokken bij het bedrijf, Cindy gaat wat anders doen.

Dat betekent dat er einde komt aan de geschiedenis van Bakker Koehorst. De grootvader van Jan startte het bedrijf in begin jaren '50, en werd opgevolgd door vader Peter. In 1998 namen Jan en Cindy het stokje over. Hun drie kinderen hebben echter geen belangstelling om het bedrijf over te nemen. Vandaar ook de keuze voor de overname.

Jan heeft vertrouwen in de overname door Bakkerij Nollen. "Bakkerij Nollen weet als de beste hoe bakkersland er over tien à twintig jaar uitziet en speelt daar nu al goed op in, "zegt hij in Tubantia. "De moderne en volledig nieuwe centrale bakkerij in Hengevelde biedt veel kansen. Er is zekerheid voor het personeel en voor de voortzetting van het bedrijf.”

De geschiedenis van Bakkerij Nollen gaat bijna 100 jaar terug. De eerste bakkerij opende in 1921 in Hengevelde de deuren. Het bedrijf groeide uit tot een onderneming met zestien winkels waar nu de derde generatie aan het roer staat.

Altijd op de hoogte blijven?