Bakkerij Nollen neemt Echte Bakker Koehorst over

Bakkerij Nollen

Bakkerij Nollen uit Hengevelde neemt vanaf 1 februari 2021 Echte Bakker Koehorst in Borne over. Eigenaar en bakker Jan Koehorst treedt in dienst bij bakkerij Nollen. 

De afgelopen jaren groeide het bakkersbedrijf van Jan en Cindy Koehorst. Daardoor kreeg de bakkerij onvoldoende productieruimte. Dat betekende uitbreiden of samenwerken. Een lastige keuze. "We hebben de laatste twee jaar goed nagedacht over de toekomst", vertelt Jan aan Rtv Oost. "Als we nog tien jaar door hadden gewild, zou er flink geïnvesteerd moeten worden. Toen zijn we in eerste instantie op zoek gegaan naar een samenwerkingspartner." 

In de zoektocht naar een partij om het groot brood bakken aan uit te besteden, kwam het echtpaar in contact met Bakkerij Nollen. Uiteindelijk werd het geen samenwerking maar een overname. Jan blijft voorlopig betrokken bij het bedrijf, Cindy gaat wat anders doen.

Dat betekent dat er einde komt aan de geschiedenis van Bakker Koehorst. De grootvader van Jan startte het bedrijf in begin jaren '50, en werd opgevolgd door vader Peter. In 1998 namen Jan en Cindy het stokje over. Hun drie kinderen hebben echter geen belangstelling om het bedrijf over te nemen. Vandaar ook de keuze voor de overname.

Jan heeft vertrouwen in de overname door Bakkerij Nollen. "Bakkerij Nollen weet als de beste hoe bakkersland er over tien à twintig jaar uitziet en speelt daar nu al goed op in, "zegt hij in Tubantia. "De moderne en volledig nieuwe centrale bakkerij in Hengevelde biedt veel kansen. Er is zekerheid voor het personeel en voor de voortzetting van het bedrijf.”

De geschiedenis van Bakkerij Nollen gaat bijna 100 jaar terug. De eerste bakkerij opende in 1921 in Hengevelde de deuren. Het bedrijf groeide uit tot een onderneming met zestien winkels waar nu de derde generatie aan het roer staat.

Dossiers
Lijnoperator omgeving Utrecht

Lijnoperator omgeving Utrecht

Wat ga je doen?Wij zoeken voor deze bakkerij een lijnoperator. De werkzaamheden bestaan o.a. uit het bedienen van de automatische productielijnen, het zetten van...

Bakker / Ovenist omgeving Doorn

Bakker / Ovenist omgeving Doorn

Wat ga je doen?Ben jij een bakker/ ovenist en weet je ook je weg te vinden in het magazijn en achter het stuur? Dan is deze vacature zeker weten iets voor jou! Door...

Zelfstandig werken broodbakker omgeving Zwolle

Zelfstandig werken broodbakker omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...