Bakkerij Nollen krijgt predicaat Hofleverancier

Bakkerij Nollen

In 2021 bestaat Bakkerij Nollen 100 jaar. Dit bijzondere jubileum is nu nog mooier geworden nu de bakkerij het predicaat Hofleverancier mag dragen. Burgemeester Ellen Nauta van Hof van Twente overhandigde het predicaat zaterdag 21 november aan eigenaar Vincent Nollen.

Vincent is de derde generatie van de familie Nollen die aan het roer staat van de bakkerij. Hij is sinds 2000 eigenaar van de bakkerij. Op Facebook laat hij weten trots te zijn op het predicaat Hofleverancier. “Dit voelt als een schitterende herkenning en erkenning voor al het harde werken van onze collega’s en familie. Soms bekruipt mij het gevoel dat onze klanten niet weten hoe hard wij met z’n allen moeten werken om hun geniet-, feest- of cadeaumoment in te vullen. Wij staan voor dag en dauw op en maken alles nog op een ambachtelijke wijze met veel handmatig werk, zodat alles tijdig en vers in de winkels ligt. Daarom ben ik mijn collega’s van alle afdelingen en winkels ook zo dankbaar dat wij dit dag in dag uit met elkaar voor elkaar krijgen.”

Jubileum

Het jubileumfeest heeft de familie vanwege de coronapandemie uitgesteld tot mei 2022, maar het jubileum gaat niet onopgemerkt voorbij. Zo was er de taartenwedstrijd 'Nollen 100 jaar, bakken maar!', is er speciaal jubileumbrood van Hans Som en een receptenboek.

Hofleverancier

De Koning kent het predicaat Hofleverancier toe aan kleine en middelgrote ondernemingen die een vooraanstaande plaats innemen in hun regio en daarnaast 100, 125 (of een veelvoud van 25) jaar bestaan. Zowel de bestuurders van het bedrijf als de onderneming moeten van onbesproken gedrag zijn en de ontstaansgeschiedenis van het bedrijf duidelijk zijn.  

Dossiers
Lees ook
‘Wij streven geen reproduceerbare perfectie na’

‘Wij streven geen reproduceerbare perfectie na’

Granen zijn leidinggevend voor het proces van deeg en brood maken bij bakkerij & keuken De Veldkeuken in Bunnik. Eigenaar en bakker René van der Veer werkt grotendeels met Nederlandse granen die hij deels zelf maalt. Recepturen zijn toegespitst op die graansoorten en blijft hij aanpassen.

Bakkers in de media - week 32

Bakkers in de media - week 32

Bakken voor de buurt, de oudste bakkerij van Nederland en niet meer 's nachts bakken. Wat lazen we deze week over de branche? Een greep uit de media.

Bakker Bart genomineerd voor Retailer of the Year

Bakker Bart genomineerd voor Retailer of the Year

Bakker Bart is in de categorie Eten en Drinken genomineerd voor Retailer of the Year. In deze categorie neemt de bakkersformule het op tegen Keurslager, Gall & Gall, Mitra Drankenspeciaalzaken en Xenos.