Bakkerij Nollen in Hengevelde verwoest door uitslaande brand

Bakkerij Nollen

Het pand van Bakkerij Nollen aan de Goorsestraat in Hengevelde is in de ochtend van 15 januari verwoest door een brand. De historische winkel aan de voorkant staat nog overeind, maar is tijdelijk onbruikbaar.

Eigenaar Vincent Nollen ontdekte de brand rond vijf uur ‘s ochtends toen hij brood kwam brengen. "Ik wilde naar binnen gaan, maar er was al zoveel rook. Ik zag niks, dus heb ook geen poging om zelf te blussen. Buiten heb ik zo gauw mogelijk 112 gebeld,” vertelt Nollen aan RTV Oost. De politie en brandweer waren snel aanwezig, maar de bakkerij kon niet gered worden.

Het gaat om schade aan de chocolaterie achterin het gebouw, waardoor de chocoladeproductie van Nollen wegvalt. De ambachtelijke bakkerij staat op het bedrijventerrein in Hengevelde, waardoor de brand geen consequenties heeft voor de productie en bevoorrading van de andere winkels van Nollen.

De familie Nollen wil zo snel mogelijk terugkomen. Het liefst plaatsen ze deze week al een tijdelijke winkelunit op de parkeerplaats naast de bakkerij. Vincent Nollen aan RTV Oost: “Voor chocolade moeten we op korte termijn een oplossing bedenken. We moeten zo snel mogelijk machines krijgen, zodat we de productie van chocola weer kunnen oppakken, maar dat zal dan waarschijnlijk in de bakkerij gaan gebeuren.”

De familie gaat de winkel aan de voorkant van het pand herstellen. Deze is bouwkundig nog intact. Naar de oorzaak van de brand wordt nog onderzoek gedaan.

 Bron: RTV Oost

Dossiers
Lees ook
Bakkers in de media - week 20

Bakkers in de media - week 20

Het tekort aan personeel, jonge bakkers op Tholen en alles over desembrood. Wat kwam er deze week voorbij over de bakkersbranche in andere media?

‘Wacht niet tot je pensioenleeftijd met het regelen van bedrijfsopvolging'

‘Wacht niet tot je pensioenleeftijd met het regelen van bedrijfsopvolging'

Veel ondernemers denken (liever) niet na over wat er komt kijken bij stoppen met het bedrijf. Aan bedrijfsoverdracht zitten fiscale, juridische en vooral emotionele kanten. Het advies luidt: schakel deskundige hulp in en begin op tijd.

Bakker Piet houdt vast aan transparantie

Bakker Piet houdt vast aan transparantie

Een gloednieuwe bakkerij met lunchroom en vergaderfaciliteiten. Ronny en Esther van der Horst van Bakker Piet verhuisden van een kleine bakkerij in het dorp naar een nieuwe plek aan de rand van Elspeet. Bij de nieuwbouw gold als stelregel dat alles transparant moest zijn.