Bakkerij Nollen in Hengevelde verwoest door uitslaande brand

17 januari 2022 Redactie Bakkers in bedrijf

Het pand van Bakkerij Nollen aan de Goorsestraat in Hengevelde is in de ochtend van 15 januari verwoest door een brand. De historische winkel aan de voorkant staat nog overeind, maar is tijdelijk onbruikbaar.

Eigenaar Vincent Nollen ontdekte de brand rond vijf uur ‘s ochtends toen hij brood kwam brengen. "Ik wilde naar binnen gaan, maar er was al zoveel rook. Ik zag niks, dus heb ook geen poging om zelf te blussen. Buiten heb ik zo gauw mogelijk 112 gebeld,” vertelt Nollen aan RTV Oost. De politie en brandweer waren snel aanwezig, maar de bakkerij kon niet gered worden.

Het gaat om schade aan de chocolaterie achterin het gebouw, waardoor de chocoladeproductie van Nollen wegvalt. De ambachtelijke bakkerij staat op het bedrijventerrein in Hengevelde, waardoor de brand geen consequenties heeft voor de productie en bevoorrading van de andere winkels van Nollen.

De familie Nollen wil zo snel mogelijk terugkomen. Het liefst plaatsen ze deze week al een tijdelijke winkelunit op de parkeerplaats naast de bakkerij. Vincent Nollen aan RTV Oost: “Voor chocolade moeten we op korte termijn een oplossing bedenken. We moeten zo snel mogelijk machines krijgen, zodat we de productie van chocola weer kunnen oppakken, maar dat zal dan waarschijnlijk in de bakkerij gaan gebeuren.”

De familie gaat de winkel aan de voorkant van het pand herstellen. Deze is bouwkundig nog intact. Naar de oorzaak van de brand wordt nog onderzoek gedaan.

 Bron: RTV Oost

Altijd op de hoogte blijven?