Bakkerij Klootwijk wint de AD Oliebollentest

2 januari 2018

De Rotterdamse Bakkerij Klootwijk wint de AD Oliebollentest. "Zelfs superlatieven drukken de smaak onvoldoende uit. Wereldklasse" aldus de jury. De winnaar van vorig jaar Meesterbakker Voskamp uit Spijkenisse belandde op de tweede plaats. Bakker Ivo Vliegendehond uit Wolvega stond op de derde plaats. De complete uitslag staat op de site van het AD.

In 2010 kreeg de bakkerij nog veel kritiek tijdens de test. Dit was volgens bakker Leon Klootwijk een 'wake up call'. De bakker ging hard aan de slag met het verbeteren van de receptuur. En met succes. In de jaren daarna was Bakkerij Klootwijk regelmatig terug te vinden in de bovenste regionen van de lijst. En dit jaar werden alle inspanningen beloond met de eerste plaats.

De AD oliebollentest beperkte zich dit jaar tot de 75 beste adressen. De krant nam dit besluit na de ophef die ontstond na het optreden van hoofdredacteur Hans Nijenhuis in het tv-programma Jinek. Eerder was er ook al kritiek op de haringtest van het AD. De krant heeft inmiddels aangekondigd beide testen te gaan herzien.

Altijd op de hoogte blijven?