Bakkerij Kees Gutter haalt drie keer goud

Bakkerij Kees Gutter_Bekroond met Goud_nov2018

Drie producten van Bakkerij Kees Gutter zijn met goud bekroond door het Nederlands Bakkerij Centrum. Zowel de appeltaart, de speculaasbrokken en de karamelslof vielen in de prijzen.

Bekroonde producten

De karamelstof is een van de nieuwste producten in het assortiment. Volgens de bakker zit het geheim in de meermalen met goud bekroonde slofbodem die de basis vormt. Daarbovenop komt een dikke laag karamelbavaroise, met een streepje ‘chewy’ karamel, knapperige echte chocolade en slagroom.

Het geheim van de 'gouden' speculaasbrokken van Kees Gutter is de kruidenmelange. Gutter: "De dikke koek zorgt voor een superlekkere bite en doordat `ie zo lekker krokant gebakken is, kraakt het lekker in de mond. Echte amandeltjes toppen de speculaasbrokken af. Je kunt ze er lekker afknabbelen, maar ook in combinatie met de koek zijn ze voortreffelijk."

De appels voor de bekroonde appeltaart haalt de bakker uit de Beemster. Deze worden geschild in het Weeshuis in Monnickendam en vervolgens snel verwerkt in een appeltaartje. Het deeg van dit taartje is het geheim van de bakker. In winkel wordt de taart afgebakken, waardoor deze altijd vers is.

Gouden bekroning NBC

Om in aanmerking te komen voor een gouden bekroning moet het product aan strenge kwaliteitseisen voldoen en zich onderscheiden van andere producten. De keurmeesters van het Nederlands Bakkerij Centrum beoordelen bijvoorbeeld op vorm, structuur, kleur, geur en smaak/aroma. De score wordt uitgedrukt in maximaal 5 gouden medailles per onderdeel. Wanneer een product op 3 onderdelen de maximale score behaalt en op alle andere onderdelen niet lager scoort dan een 4, verdient het de titel 'Bekroond met Goud'.

Kees Gutter

Kees Gutter is al 58 jaar de Waterlandse bakker met 7 vestigingen in Monnickendam, Purmerend, Volendam en Amsterdam en meerdere verkooppunten in groot Waterland. Brood en banket kan ook besteld worden in de webwinkel.

Lees ook
Alles over speculaas

Alles over speculaas

Speculaas is van oudsher een soort koek die vooral rondom ons Sinterklaasfeest populair is. De laatste decennia is het echter normaal geworden het hele jaar door speculaas te eten. Speculaas wordt voornamelijk in Nederland en België gemaakt en gegeten.

BackWerk springt in op actuele foodthema's

BackWerk springt in op actuele foodthema's

Gemak en genieten horen volgens het FSIN (FoodService Instituut Nederland) bij de meest actuele thema’s binnen de foodsector. BackWERK wil hier op inspringen en vers en gemak bieden aan mensen die onderweg zijn.

Aantal bedrijven in bakkerijbranche toegenomen

Aantal bedrijven in bakkerijbranche toegenomen

Marktdata bracht vandaag, 12 november, het Marketingrapport Bakkerijbranche 2019 naar buiten, een actueel overzicht van de bakkersbranche. Volgens het rapport is het aantal bakkerijen en vestigingen de afgelopen vijf jaar toegenomen. Met name het aantal kleine bedrijven is toegenomen.

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Wat ga je doen?Binnen een team van 10 banketbakkers zijn ze op zoek naar een enthousiaste, creatieve en gemotiveerde banketbakker. Binnen het team lopen de taken...

Ovenist omgeving Breda

Ovenist omgeving Breda

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een ovenist. Er wordt gewerkt met 3 rotatie ovens en 2 grote broodovens. Als ovenist zorg jij ervoor dat het brood heerlijk...

Broodbakker gezocht omgeving Breda

Broodbakker gezocht omgeving Breda

Wat ga je doen?Wij zijn voor deze bakkerij op zoek naar een ervaren en zelfstandig werkende broodbakker. Je zal in de avond en nacht grootbrood maken en in de diensten...