Bakkerij Kees Gutter haalt drie keer goud

Bakkerij Kees Gutter_Bekroond met Goud_nov2018

Drie producten van Bakkerij Kees Gutter zijn met goud bekroond door het Nederlands Bakkerij Centrum. Zowel de appeltaart, de speculaasbrokken en de karamelslof vielen in de prijzen.

Bekroonde producten

De karamelstof is een van de nieuwste producten in het assortiment. Volgens de bakker zit het geheim in de meermalen met goud bekroonde slofbodem die de basis vormt. Daarbovenop komt een dikke laag karamelbavaroise, met een streepje ‘chewy’ karamel, knapperige echte chocolade en slagroom.

Het geheim van de 'gouden' speculaasbrokken van Kees Gutter is de kruidenmelange. Gutter: "De dikke koek zorgt voor een superlekkere bite en doordat `ie zo lekker krokant gebakken is, kraakt het lekker in de mond. Echte amandeltjes toppen de speculaasbrokken af. Je kunt ze er lekker afknabbelen, maar ook in combinatie met de koek zijn ze voortreffelijk."

De appels voor de bekroonde appeltaart haalt de bakker uit de Beemster. Deze worden geschild in het Weeshuis in Monnickendam en vervolgens snel verwerkt in een appeltaartje. Het deeg van dit taartje is het geheim van de bakker. In winkel wordt de taart afgebakken, waardoor deze altijd vers is.

Gouden bekroning NBC

Om in aanmerking te komen voor een gouden bekroning moet het product aan strenge kwaliteitseisen voldoen en zich onderscheiden van andere producten. De keurmeesters van het Nederlands Bakkerij Centrum beoordelen bijvoorbeeld op vorm, structuur, kleur, geur en smaak/aroma. De score wordt uitgedrukt in maximaal 5 gouden medailles per onderdeel. Wanneer een product op 3 onderdelen de maximale score behaalt en op alle andere onderdelen niet lager scoort dan een 4, verdient het de titel 'Bekroond met Goud'.

Kees Gutter

Kees Gutter is al 58 jaar de Waterlandse bakker met 7 vestigingen in Monnickendam, Purmerend, Volendam en Amsterdam en meerdere verkooppunten in groot Waterland. Brood en banket kan ook besteld worden in de webwinkel.

Lees ook
Naast brood ook ijs verkopen. Is dat slim?

Naast brood ook ijs verkopen. Is dat slim?

Bakkersvak 2019: drie dagen vol met kennis tijdens de verschillende presentaties, mensen ontmoeten en inspiratie opdoen met producten en productinnovaties. Het grote ijsplein doet vermoeden dat veel bakkers overwegen om hun assortiment uit te breiden naar ijs.

Vreemd gaan

Vreemd gaan

Onlangs was ik in Tirol. Niet om te hossen met Anton, dat past niet bij mij. Maar tijdens mijn vakantie bezocht ik wel enkele bakkers. En wat ik daar zag voelde voor mij toch als ‘vreemd gaan’.

Joost Snijders wint paasbrodencompetitie

Joost Snijders wint paasbrodencompetitie

Joost Snijders, De Echte Bakker met winkels in Stramproy en Thorn, wint dit jaar de landelijke paasbrodencompetitie van het Echte Bakkersgilde. De bakker is er blij mee. "Yes!!!! Wij bakken het beste Paasbrood van Nederland!!!! Supertrots!!!!!" zegt hij.

Bakker groot ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Bakker groot ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In deze fulltime functie zal je bezig houden met het volledige proces van voorbereiden, bakken en nabewerken van klein- en grootbrood.

Teamleider ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Teamleider ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In de functie van teamleider ben je verantwoordelijk voor de algehele gang van zaken in de bakkerij. Je zorgt voor een optimale bezetting in de bakkerij, springt...

Bakker ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Bakker ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In de functie van bakker werk je in een klein team in wisselende diensten. Teambelang staat hier voorop, samen maken jullie de mooiste producten. In deze functie...