Bakkerij Kees Gutter haalt drie keer goud

Bakkerij Kees Gutter_Bekroond met Goud_nov2018

Drie producten van Bakkerij Kees Gutter zijn met goud bekroond door het Nederlands Bakkerij Centrum. Zowel de appeltaart, de speculaasbrokken en de karamelslof vielen in de prijzen.

Bekroonde producten

De karamelstof is een van de nieuwste producten in het assortiment. Volgens de bakker zit het geheim in de meermalen met goud bekroonde slofbodem die de basis vormt. Daarbovenop komt een dikke laag karamelbavaroise, met een streepje ‘chewy’ karamel, knapperige echte chocolade en slagroom.

Het geheim van de 'gouden' speculaasbrokken van Kees Gutter is de kruidenmelange. Gutter: "De dikke koek zorgt voor een superlekkere bite en doordat `ie zo lekker krokant gebakken is, kraakt het lekker in de mond. Echte amandeltjes toppen de speculaasbrokken af. Je kunt ze er lekker afknabbelen, maar ook in combinatie met de koek zijn ze voortreffelijk."

De appels voor de bekroonde appeltaart haalt de bakker uit de Beemster. Deze worden geschild in het Weeshuis in Monnickendam en vervolgens snel verwerkt in een appeltaartje. Het deeg van dit taartje is het geheim van de bakker. In winkel wordt de taart afgebakken, waardoor deze altijd vers is.

Gouden bekroning NBC

Om in aanmerking te komen voor een gouden bekroning moet het product aan strenge kwaliteitseisen voldoen en zich onderscheiden van andere producten. De keurmeesters van het Nederlands Bakkerij Centrum beoordelen bijvoorbeeld op vorm, structuur, kleur, geur en smaak/aroma. De score wordt uitgedrukt in maximaal 5 gouden medailles per onderdeel. Wanneer een product op 3 onderdelen de maximale score behaalt en op alle andere onderdelen niet lager scoort dan een 4, verdient het de titel 'Bekroond met Goud'.

Kees Gutter

Kees Gutter is al 58 jaar de Waterlandse bakker met 7 vestigingen in Monnickendam, Purmerend, Volendam en Amsterdam en meerdere verkooppunten in groot Waterland. Brood en banket kan ook besteld worden in de webwinkel.

Lees ook
Apeldoornse Bakkerij Van der Wal Jolink maakt doorstart

Apeldoornse Bakkerij Van der Wal Jolink maakt doorstart

Bakkerij Van der Wal Jolink uit Apeldoorn maakt een doorstart. Curator Priscilla Trip bereikte hierover een akkoord met twee partijen. Vier winkels sluiten definitief de deuren.

Sinterklaascampagne helpt de ambachtelijke bakker

Sinterklaascampagne helpt de ambachtelijke bakker

Ondanks het mooie weer van de afgelopen dagen zullen veel bakkers al bezig zijn met de donkere dagen van december. Met de feestdagen, maar natuurlijk ook met het Sinterklaasfeest. De kans voor de ambachtelijke bakker om zich te profileren met gevulde speculaas, boterletters, marsepein en chocoladeletters. Om de bakkers daarbij te helpen introduceren...

Nieuw interieur? Zes tips voor een voedselveilige keuze

Nieuw interieur? Zes tips voor een voedselveilige keuze

Bij een verbouwing moet je als ondernemer veel keuzes maken. Welke aannemer, welk materiaal, hoeveel koelvitrines en schappen en welk kassasysteem? Het is raadzaam ook de voedselveiligheid hierin mee te nemen. Hier zijn zes tips voor voedselveiligheid om rekening mee te houden.

Broodbakker omgeving Hardenberg

Broodbakker omgeving Hardenberg

Voor deze klant in de omgeving van Hardenberg zijn we per direct op zoek naar een broodbakker die zelfstandig kan draaien. De werktijden zijn zowel in de nacht als...

Teamleider industriele bakkerij omgeving Amersfoort

Teamleider industriele bakkerij omgeving Amersfoort

In deze meewerkende functie geef je leiding aan maximaal 8 productiemedewerkers en leg je verantwoording af aan de shiftmanager. Je levert een actieve bijdrage aan...

Zelfstandig werkend broodbakker

Zelfstandig werkend broodbakker

Heb jij een passie voor alles wat met broodbakken te maken heeft? Beginnen jouw handen te jeuken bij alleen al het zien van verse producten waar je iets lekkers...