Bakkerij Hirdes wint opnieuw Top Bakkers competitie Apeldoorn

14 november 2016

APELDOORN - Bakkerij Hirdes heeft opnieuw de Top Bakkers competitie gewonnen. Dit is bekend geworden tijdens de jaarvergadering van de organisatie Top Bakkers. Tijdens dit overleg wordt traditiegetrouw de ‘Top Bakker van het Jaar’ bekend gemaakt. Een eretitel die over 2016 ten deel viel aan Bakkerij Hirdes uit Krabbendijke. Patrick Tissen, commercieel directeur van Top Bakkers, reikte de beker met veel lof en trots uit aan Karel van der Est van Bakkerij Hirdes.

Top Bakker van het Jaar

Bakkerij Hirdes scoorde maar liefst 123.8 punten. Een score die traditiegetrouw is opgebouwd uit 9 hoofd categorieën waaraan jaarlijks nieuwe actuele criteria worden toegevoegd. De beoordelingen vanuit het Nederlands Bakkerij Centrum staan hierbij centraal. Daarnaast beoordelen de accountmanagers van Top Bakkers jaarlijks de uitstraling van de bakkerij bij alle aangesloten bedrijven en spelen wettelijke criteria op gebied van etikettering en productinformatie (GS1-das) een belangrijke rol. “Ook kijken we naar de organisatiegraad van de bakkerij, waaronder elektronische facturatie en de behaalde certificaten op gebied van voedselveiligheid”, aldus Nico Colenbrander, kwaliteitsmanager van Top Bakkers. Daarbij is het behalen van een FSSC 22000 certificaat tegenwoordig noodzaak voor een plaats in de Top 20.

Dick Hirdes niet zelf aanwezig

Karel van der Est, medevennoot van Bakkerij Hirdes, was zichtbaar verrast bij de bekendmaking. Dolgelukkig aan de ene kant en tegelijk teleurgesteld dat eigenaar Dick Hirdes vanwege trieste familieomstandigheden niet aanwezig kon zijn. Kort na de bekendmaking feliciteerde algemeen directeur Wim Doedens per telefoon Dick Hirdes en ‘voelde’ door de lijn de trots en blijdschap van de nieuwe Top Bakker van het Jaar.

Het lekkerste brood

Bakkerij Hirdes is een geweldig voorbeeld van en voor Top Bakkers, stelt de organisatie. "De bakkerij staat voor warmte, vakmanschap, professionaliteit en service. Daarnaast heeft Bakkerij Hirdes een grote passie voor hun eigen streekproducten en zijn onder andere de bolussen en de worstenbroodjes een groot regionaal succes. Daarnaast heeft de bakker een warm hart voor zowel klanten als medewerkers."

 

Altijd op de hoogte blijven?