Bakkerij Hilvers krijgt predicaat hofleverancier

Bakker Hilvers_BIB 10-2017

De Arnhemse Bakkerij Hilvers bestaat meer dan 250 jaar en kreeg daarom 28 januari bij Koninklijk Besluit het predicaat hofleverancier. Donderdag 25 april onthulde burgemeester Ahmed Marcouh het Koninklijk Wapen op de gevel van de bakkerij.

“We zijn vanzelfsprekend zeer vereerd met deze Beschikking van de Koning"zegt algemeen directeur Aike Hilvers op de website. "In de aanloop naar ons 250-jarig jubileum in 2017 hebben we de aanvraag al ingediend. Dat het nu, bijna twee jaar later, een feit is, is geweldig!” 

Familiebedrijf

Bakker Hilvers is de oudste onderneming van Arnhem. Inmiddels heeft de bakkerij veertien winkels, waarvan tien in Arnhem. Bakkers in bedrijf bracht hen in 2017 na aanleiding van 250-jarig bestaan een bezoek en sprak met de broers André en Aike en hun zus Wilma.

De bakkerij is een echt familiebedrijf. André, Aike, Wilma, hun broer en zus plus allerlei neefjes en nichtjes: allemaal werken ze al op jonge leeftijd op zaterdagen en tijdens vakanties bij Bakkerij Hilvers. Sommigen
in de winkel, anderen in de bakkerij, het magazijn of als chauffeur. 

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

De maatschappelijke verantwoordelijkheid weegt zwaar bij de familie. “Wij zetten ons met hart en ziel voor het bedrijf in, maar ervaren een diepere drijfveer in het leven dan winst of succes. Belangrijker dan Bakkerij Hilvers is voor ons de rol die we invullen in de samenleving" vertelde Aike in 2017.

Zo leveren ze brood aan de Voedselbank in Arnhem en introduceerden ze in samenwerking met Siza Lekker Anders: een speciale leerbakkerij met winkel waar ze werk bieden aan mensen met een beperking. Daarnaast lanceerden ze Lekker Puur, voor de meest pure producten in het assortiment, en Lekker Vriendelijk als pay-off voor het gehele bedrijf.

Hofleverancier

Deze initiatieven hebben er zeker toe bij gedragen dat ze nu het predicaat Hofleverancier mogen dragen. Dit predicaat is voorbehouden voor kleine en middelgrote bedrijven van ten minste 100 jaar oud met een zeer goede reputatie in de regio. Het predicaat wordt toegekend voor maximaal 25 jaar.

Meer weten over Bakkerij Hilvers? Lees dan het complete artikel van Linda van 't Land terug in Bakkers in bedrijf 10-2017. Nog geen abonnee? Vraag dan hier twee gratis proefnummers aan. 

 

 

Lees ook
Stichting Ambachtelijke Bakkerij: Decemberspecial Bakwerk 2020 klaar voor verzending

Stichting Ambachtelijke Bakkerij: Decemberspecial Bakwerk 2020 klaar voor verzending

Als COVID-19 ons iets heeft gebracht, is het de (her)waardering van klein geluk. Thuisblijven, samen zijn met familie, tijd voor elkaar. Waarden die ook in december sterk worden gevoeld en beleefd. Draag er als ambachtelijke bakker je eigen steentje aan bij! Bijvoorbeeld in de vorm van Bakwerk: een sfeervol en kleurrijk consumentenmagazine.

Nederlandse patissier en Belgische bakker slaan handen ineen

Nederlandse patissier en Belgische bakker slaan handen ineen

Joep Mermans, eigenaar van Patisserie Joep gaat samenwerken met de Belgische bakker Van Thillo. Gezamelijk openen zij de nieuwe onderneming Van Thillo bij Joep. De opening staat gepland voor 2 november.

Blik op 2030... Aandacht voor passie, imago en transparantie

Blik op 2030... Aandacht voor passie, imago en transparantie

In 2030… komen de bakkerijgrondstoffen hoofdzakelijk uit eigen land. In 2030... is al het brood clean label. In 2030... zijn er geen bakkers meer maar graan barista's. Dinsdag 22 september schoven drie Meester Boulangers aan tafel met andere mensen uit de branche om te kijken waar we ons op voor kunnen en moeten bereiden.

Zelfstandig werken broodbakker omgeving Zwolle

Zelfstandig werken broodbakker omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...

Broodbakker ambachtelijk te Rotterdam

Broodbakker ambachtelijk te Rotterdam

Wat ga je doen?In deze fulltime functie zullen de werkzaamheden bestaan uit allround productie binnen de bakkerij. Je zal je bezig houden met zowel groot als kleinbrood....

Allround bakker omgeving Veendam

Allround bakker omgeving Veendam

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Veendam zijn we op korte termijn op zoek naar een allround bakker. Het betreft een fulltime functie...