Bakkerij Hilvers krijgt predicaat hofleverancier

Bakker Hilvers_BIB 10-2017

De Arnhemse Bakkerij Hilvers bestaat meer dan 250 jaar en kreeg daarom 28 januari bij Koninklijk Besluit het predicaat hofleverancier. Donderdag 25 april onthulde burgemeester Ahmed Marcouh het Koninklijk Wapen op de gevel van de bakkerij.

“We zijn vanzelfsprekend zeer vereerd met deze Beschikking van de Koning"zegt algemeen directeur Aike Hilvers op de website. "In de aanloop naar ons 250-jarig jubileum in 2017 hebben we de aanvraag al ingediend. Dat het nu, bijna twee jaar later, een feit is, is geweldig!” 

Familiebedrijf

Bakker Hilvers is de oudste onderneming van Arnhem. Inmiddels heeft de bakkerij veertien winkels, waarvan tien in Arnhem. Bakkers in bedrijf bracht hen in 2017 na aanleiding van 250-jarig bestaan een bezoek en sprak met de broers André en Aike en hun zus Wilma.

De bakkerij is een echt familiebedrijf. André, Aike, Wilma, hun broer en zus plus allerlei neefjes en nichtjes: allemaal werken ze al op jonge leeftijd op zaterdagen en tijdens vakanties bij Bakkerij Hilvers. Sommigen
in de winkel, anderen in de bakkerij, het magazijn of als chauffeur. 

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

De maatschappelijke verantwoordelijkheid weegt zwaar bij de familie. “Wij zetten ons met hart en ziel voor het bedrijf in, maar ervaren een diepere drijfveer in het leven dan winst of succes. Belangrijker dan Bakkerij Hilvers is voor ons de rol die we invullen in de samenleving" vertelde Aike in 2017.

Zo leveren ze brood aan de Voedselbank in Arnhem en introduceerden ze in samenwerking met Siza Lekker Anders: een speciale leerbakkerij met winkel waar ze werk bieden aan mensen met een beperking. Daarnaast lanceerden ze Lekker Puur, voor de meest pure producten in het assortiment, en Lekker Vriendelijk als pay-off voor het gehele bedrijf.

Hofleverancier

Deze initiatieven hebben er zeker toe bij gedragen dat ze nu het predicaat Hofleverancier mogen dragen. Dit predicaat is voorbehouden voor kleine en middelgrote bedrijven van ten minste 100 jaar oud met een zeer goede reputatie in de regio. Het predicaat wordt toegekend voor maximaal 25 jaar.

Meer weten over Bakkerij Hilvers? Lees dan het complete artikel van Linda van 't Land terug in Bakkers in bedrijf 10-2017. Nog geen abonnee? Vraag dan hier twee gratis proefnummers aan. 

 

 

Lees ook
Puur kwaliteitsfruit voor de bakker

Puur kwaliteitsfruit voor de bakker

Een bakker maakt het verschil met een onovertroffen kwaliteit van zijn gebak en patisserie. De smaak van patisserie gemaakt met vakmanschap en een uitgelezen keuze van fruit doet uw klanten met plezier terugkomen.

‘Hoe richt ik mij meer op kinderen?’

‘Hoe richt ik mij meer op kinderen?’

Ik zie veel ouders met kinderen bij mij in de winkel komen, maar niet in vaste regelmaat. Hoe kan ik ervoor zorgen dat deze groep vaker in mijn winkel komt?

Wat voor versondernemer ben jij?

Wat voor versondernemer ben jij?

Tijdens het VIP-event hield Carin Frijters de presentatie 'De ondernemende verswinkel'. In haar presentatie nam Carin haar toehoorders mee in de mogelijkheden die je als verswinkel hebt om in te spelen op ontwikkelingen van vandaag de dag. Volgens Carin zijn er vier identiteiten waar je als versondernemer voor kunt kiezen.

Broodbakker gezocht omgeving Amsterdam

Broodbakker gezocht omgeving Amsterdam

Functieomschrijving: Als Broodbakker/Deegmaker ga jij mee werken binnen een enthousiast team. Je draagt dagelijks je steentje bij aan o.a. het produceren van klein...

Broodbakker Ambachtelijk omgeving Barneveld

Broodbakker Ambachtelijk omgeving Barneveld

In deze fulltime functie werk je voornamelijk op conventionele tijden. Je bereidt binnen het team zowel groot als kleinbrood. Dit doe je van A tot Z en volgens een...

Summer Job in Luxe Badplaats bij New York

Summer Job in Luxe Badplaats bij New York

Ben jij de bakker die wij zoeken voor deze unieke uitdaging in New York USA? Brood, Banket of All Round? We zoeken 3 bakkers voor de zomer in een luxe badplaats...