Bakkerij Hilvers krijgt predicaat hofleverancier

Bakker Hilvers_BIB 10-2017

De Arnhemse Bakkerij Hilvers bestaat meer dan 250 jaar en kreeg daarom 28 januari bij Koninklijk Besluit het predicaat hofleverancier. Donderdag 25 april onthulde burgemeester Ahmed Marcouh het Koninklijk Wapen op de gevel van de bakkerij.

“We zijn vanzelfsprekend zeer vereerd met deze Beschikking van de Koning"zegt algemeen directeur Aike Hilvers op de website. "In de aanloop naar ons 250-jarig jubileum in 2017 hebben we de aanvraag al ingediend. Dat het nu, bijna twee jaar later, een feit is, is geweldig!” 

Familiebedrijf

Bakker Hilvers is de oudste onderneming van Arnhem. Inmiddels heeft de bakkerij veertien winkels, waarvan tien in Arnhem. Bakkers in bedrijf bracht hen in 2017 na aanleiding van 250-jarig bestaan een bezoek en sprak met de broers André en Aike en hun zus Wilma.

De bakkerij is een echt familiebedrijf. André, Aike, Wilma, hun broer en zus plus allerlei neefjes en nichtjes: allemaal werken ze al op jonge leeftijd op zaterdagen en tijdens vakanties bij Bakkerij Hilvers. Sommigen
in de winkel, anderen in de bakkerij, het magazijn of als chauffeur. 

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

De maatschappelijke verantwoordelijkheid weegt zwaar bij de familie. “Wij zetten ons met hart en ziel voor het bedrijf in, maar ervaren een diepere drijfveer in het leven dan winst of succes. Belangrijker dan Bakkerij Hilvers is voor ons de rol die we invullen in de samenleving" vertelde Aike in 2017.

Zo leveren ze brood aan de Voedselbank in Arnhem en introduceerden ze in samenwerking met Siza Lekker Anders: een speciale leerbakkerij met winkel waar ze werk bieden aan mensen met een beperking. Daarnaast lanceerden ze Lekker Puur, voor de meest pure producten in het assortiment, en Lekker Vriendelijk als pay-off voor het gehele bedrijf.

Hofleverancier

Deze initiatieven hebben er zeker toe bij gedragen dat ze nu het predicaat Hofleverancier mogen dragen. Dit predicaat is voorbehouden voor kleine en middelgrote bedrijven van ten minste 100 jaar oud met een zeer goede reputatie in de regio. Het predicaat wordt toegekend voor maximaal 25 jaar.

Meer weten over Bakkerij Hilvers? Lees dan het complete artikel van Linda van 't Land terug in Bakkers in bedrijf 10-2017. Nog geen abonnee? Vraag dan hier twee gratis proefnummers aan. 

 

 

Lees ook
Finale Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2020 gaat niet door

Finale Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2020 gaat niet door

Vanwege de coronacrisis gaat de finale van het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje niet door. Dat maakt de Stichting Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje bekend.

Oproep: Brood met zuurstofrijk water - Wie experimenteert mee?

Oproep: Brood met zuurstofrijk water - Wie experimenteert mee?

Bakker Gerard Hardeman van biologische bakkerij Gerard en Suus zoekt naar een goede methode om meer zuurstof toe te voegen aan leidingwater. In zijn ervaring zorgt het gebruik van zuurstofrijk water bij het brood bakken voor beter deeg en smaakvol brood. Wie experimenteert met hem mee?

Dekom presenteert digitale zomercatalogus

Dekom presenteert digitale zomercatalogus

De nieuwe zomercatalogus van Dekom is verschenen. Bakkers, patissiers en chocolatiers kunnen deze downloaden op de website van de decoratiespecialist. Dekom is leverancier van decoraties voor bakkerijen, horeca en industrie.

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Arnhem zijn op korte termijn op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. De werkzaamheden...

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...