Bakkerij Hilvers krijgt predicaat hofleverancier

Bakker Hilvers_BIB 10-2017

De Arnhemse Bakkerij Hilvers bestaat meer dan 250 jaar en kreeg daarom 28 januari bij Koninklijk Besluit het predicaat hofleverancier. Donderdag 25 april onthulde burgemeester Ahmed Marcouh het Koninklijk Wapen op de gevel van de bakkerij.

“We zijn vanzelfsprekend zeer vereerd met deze Beschikking van de Koning"zegt algemeen directeur Aike Hilvers op de website. "In de aanloop naar ons 250-jarig jubileum in 2017 hebben we de aanvraag al ingediend. Dat het nu, bijna twee jaar later, een feit is, is geweldig!” 

Familiebedrijf

Bakker Hilvers is de oudste onderneming van Arnhem. Inmiddels heeft de bakkerij veertien winkels, waarvan tien in Arnhem. Bakkers in bedrijf bracht hen in 2017 na aanleiding van 250-jarig bestaan een bezoek en sprak met de broers André en Aike en hun zus Wilma.

De bakkerij is een echt familiebedrijf. André, Aike, Wilma, hun broer en zus plus allerlei neefjes en nichtjes: allemaal werken ze al op jonge leeftijd op zaterdagen en tijdens vakanties bij Bakkerij Hilvers. Sommigen
in de winkel, anderen in de bakkerij, het magazijn of als chauffeur. 

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

De maatschappelijke verantwoordelijkheid weegt zwaar bij de familie. “Wij zetten ons met hart en ziel voor het bedrijf in, maar ervaren een diepere drijfveer in het leven dan winst of succes. Belangrijker dan Bakkerij Hilvers is voor ons de rol die we invullen in de samenleving" vertelde Aike in 2017.

Zo leveren ze brood aan de Voedselbank in Arnhem en introduceerden ze in samenwerking met Siza Lekker Anders: een speciale leerbakkerij met winkel waar ze werk bieden aan mensen met een beperking. Daarnaast lanceerden ze Lekker Puur, voor de meest pure producten in het assortiment, en Lekker Vriendelijk als pay-off voor het gehele bedrijf.

Hofleverancier

Deze initiatieven hebben er zeker toe bij gedragen dat ze nu het predicaat Hofleverancier mogen dragen. Dit predicaat is voorbehouden voor kleine en middelgrote bedrijven van ten minste 100 jaar oud met een zeer goede reputatie in de regio. Het predicaat wordt toegekend voor maximaal 25 jaar.

Meer weten over Bakkerij Hilvers? Lees dan het complete artikel van Linda van 't Land terug in Bakkers in bedrijf 10-2017. Nog geen abonnee? Vraag dan hier twee gratis proefnummers aan. 

 

 

Lees ook
‘De manier van werken ligt me wel, ik ben het gewend’

‘De manier van werken ligt me wel, ik ben het gewend’

Loes Mulders (21) heeft net haar opleiding patisserie afgerond in Eindhoven. Ze wil verder in de voeding en gaat na een tussenjaar voedingstechnologie studeren met als doel uiteindelijk weer in te stromen in het bakkersvak. “Met de kennis uit die wereld kan ik misschien dingen bedenken die nog niet eerder zijn bedacht.”

Nederlanders eten meer brood

Nederlanders eten meer brood

Voor het eerst in 10 jaar eten Nederlanders weer meer brood, Dat blijkt uit actuele cijfers van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC). In de eerste helft van 2019 laat een stijging van 3,5 procent in het volume van brood zien ten opzichte van dezelfde periode in 2018.

Eenvoudige maatregelen kunnen energiekosten bij bakkers fors verlagen

Eenvoudige maatregelen kunnen energiekosten bij bakkers fors verlagen

De energierekening is de afgelopen jaren fors hoger geworden. Dat geldt niet alleen voor reguliere huishoudens, maar ook voor bakkers die als zakelijke klant stroom en gas afnemen bij een energiebedrijf. Afhankelijk van de grootte van de bakkerij is er sprake van prijsstijgingen die variëren van enkele tientjes tot vele honderden euro’s.

Broodbakker omgeving Hardenberg

Broodbakker omgeving Hardenberg

Voor deze klant in de omgeving van Hardenberg zijn we per direct op zoek naar een broodbakker die zelfstandig kan draaien. De werktijden zijn zowel in de nacht als...

Teamleider industriele bakkerij omgeving Amersfoort

Teamleider industriele bakkerij omgeving Amersfoort

In deze meewerkende functie geef je leiding aan maximaal 8 productiemedewerkers en leg je verantwoording af aan de shiftmanager. Je levert een actieve bijdrage aan...

Zelfstandig werkend broodbakker

Zelfstandig werkend broodbakker

Heb jij een passie voor alles wat met broodbakken te maken heeft? Beginnen jouw handen te jeuken bij alleen al het zien van verse producten waar je iets lekkers...