Bakkerij HEMA stapt over op duurzame vrachtwagens

Hema vrachtwagen_LR

De bakkerij van HEMA  heeft acht nieuwe duurzame vrachtwagens op de weg. Volgens HEMA zijn deze vrachtwagens beter voor het milieu en de verkeersveiligheid.

John Vermin, hoofd bakkerijen: “Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen HEMA. Voor ons is dat een belangrijke reden om voor deze nieuwe voertuigen te kiezen, net als het vergroten van de veiligheid voor onze chauffeurs. Wij zijn heel blij met onze nieuwe vrachtwagens, die wij zien als een echte aanvulling voor onze bakkerij.”

Duurzame vrachtwagens

De nieuwe vrachtwagens zijn voorzien van slimme toepassingen, waardoor de duurzaamheid aanzienlijk wordt vergroot. De huidige vrachtwagens zijn voorzien van rolluiken om de laadbak af te sluiten, maar bij openen gaat hierbij veel koude verloren. De nieuwe voertuigen zijn voorzien van achterdeuren die uit drie delen bestaan, waardoor er een kleine doorgang ontstaat en dat zorgt voor veel minder energieverlies.

Verkeersveiligheid voorop

Naast het duurzame karakter van de nieuwe vrachtwagens zijn deze ook uitgerust met de nieuwste technieken. Meest opvallende is het ontbreken van de zijspiegels. Deze zijn vervangen door camera’s en lcd-schermen in de cabines. In Nederland rijden pas sinds het afgelopen jaar vrachtwagens op de openbare weg die deze techniek gebruiken. Dankzij het systeem heeft de chauffeur meer zicht naar de zijkanten en daardoor een beter zicht op de dode hoek, wat de verkeersveiligheid aanzienlijk vergroot. Ook zijn de nieuwe voertuigen uitgerust met een achteruitrijcamera, wat ideaal is bij het voorkomen van schade bij het achteruitrijden. Naast de als spiegels fungerende camera’s zijn de nieuwe vrachtwagens ook uitgerust met adaptive cruise control en rijstrookondersteuning, waardoor het voertuig automatisch corrigeert als deze van zijn rijrichting afwijkt.

Dossiers
Lees ook
Blijven klanten komen na corona?

Blijven klanten komen na corona?

Het ambacht heeft in coronatijd meer aanloop gehad, met vooral meer jonge klanten. Binnen de in-homemarkt, ofwel thuisconsumptie, is marktaandeel gewonnen ten opzichte van de supermarkt, volgens recente broodcijfers. Blijven die klanten naar de ambachtelijke bakker komen, als zij straks weer volle agenda’s hebben?

‘Als baas moet je weten waar het over gaat’

‘Als baas moet je weten waar het over gaat’

Lucas Gambardella (22) kreeg het bakkersvak met de paplepel ingegoten; zijn moeder Meike Schaling runt in Amsterdam de Franse patisserie Petit Gateau. Lucas volgde zelf ook een bakkersopleiding en werkt nu bij zijn moeder in de zaak. Ondertussen studeert hij door om zijn eigen droom waar te maken: een patisserie in New York.

Energie

Energie

Het thema van dit nummer is ‘ovens en energie’. En waar dat eerste een helder en duidelijk woord is voor belangrijke machines in uw bakkerij, kent het tweede woord verschillende betekenissen. Daarom gaat deze editie van Bakkers in bedrijf deels over slimme keuzes op het gebied van energie(besparing).