Bakkerij Heerschap bakt Biezunjer

5 mei 2017

Bakkerij Heerschap bakt een uniek desembrood, Biezunjer. Het brood wordt op natuurlijke wijze in de streek bereid.

Biezunjer

“Bakkerij Heerschap heeft na veel onderzoek en testen de perfecte desemformule ontdekt,” vertelt Bernd Janissen, bedrijfsleider Bakkerij Heerschap. Biezunjer is te koop als wit, bruin en meergranen stokbrood, en als witte, bruine en meergranen broodjes. De naam dankt het nieuwe brood aan de 'biezunjere' bereiding én smaak.

Bereiding

Voor de bereiding van desembrood is behoorlijk wat vakmanschap nodig. Het is een heel secuur werk om de juiste desemsmaak te verwezenlijken. De balans van de enkele pure ingrediënten moet precies goed zijn. Bovendien kost het minimaal twee weken om een goede, krachtige desemstarter te maken. “Zo lang heeft desem nodig om zich te ontwikkelen,” aldus Janissen. Ook zijn er vakkundige technieken nodig om optimale luchtigheid in het natuurlijke brood te creëren.

Natuurlijk brood

Het desembrood van Bakkerij Heerschap bevat water, bloem en/of meel, bakkerszout en Poolish, een voordeeg dat 24 tot 48 uur heeft gerezen. De gisting verloopt natuurlijk en langzaam, onder perfect uitgekiende temperaturen, waardoor alle smaken de tijd hebben om zich volledig te ontwikkelen. Janissen: “Daarom heeft het Biezunjer-desembrood ook zo’n rijke en bijzondere smaak.”

Oêt de streek

Biezunjer komt oêt de streek. Dit houdt in dat het desembrood in de streek wordt bereid en gebakken. Ook wordt het brood alleen in de streek verkocht, zodat het altijd écht vers in de winkels ligt. Biezunjer is te koop bij de winkels van Heerschap: Jumbo Heerschap Collegeplein, Jumbo Heerschap Leuken, Jumbo Heerschap Boshoven, Jumbo Heerschap Moesel, Jumbo Heerschap Nederweert, Jumbo Heerschap Heythuysen en de bakkerswinkel in Roggel.

Altijd op de hoogte blijven?