Bakkerij Haafs krijgt subsidie voor bollenrijskast

2 september 2021 Redactie Bakkers in bedrijf
Foto: Couleur/Pixabay

Bakkerij Haafs in Haren krijgt van de Provincie Groningen een subsidie van 27.625 voor een innovatieve energiezuinige bollenrijskast. In 2018 ontving de bakker al een een subsidie voor een steenoven.

De bollenrijskast die Bakkerij Haafs wil aanschaffen is dubbel geïsoleerd. De kast zorgt voor een optimaal klimaat en is energiezuinig. "Je wilt heel graag dat ieder brood er hetzelfde uit ziet", zegt eigenaar Wilfred Haafs tegen Omroep Groningen. "Dat vinden wij heel belangrijk. Deze kast helpt daarbij." Hij verwacht dat hij de bollenrijskast begin 2022 kan gaan gebruiken. Hiervoor krijgen de bakkers die ermee moeten werken een interne opleiding. 

Bakkerij Haafs is de bakkerij van Meester Boulanger Wilfred Haafs. Hij startte in 1994 samen met zijn vrouw Petra de eerste bakkerij en winkel in Haren. Inmiddels zijn er vier winkels, twee in Haren en één in Winsum en Vries. In Haren is ook de bakkerij gevestigd waar de productie plaatsvindt. Op 28 oktober 2015 slaagde Haafs voor zijn meesterproef. Sindsdien mag hij zich Meester Boulanger noemen.

Altijd op de hoogte blijven?