Bakkerij Gorthuis brengt een ode aan het bakkersvak

19 november 2019

Peter en Aria Gorthuis hebben een passie voor het bakkersvak en dragen dat uit. En niet alleen met hun producten. Met een lied brengen zij een ode aan het bakkersvak.

Het familiebedrijf van Peter en Aria Gorthuis, ook wel bekend als Bakkerij Gorthuis bestaat als sinds 1922 en is populair in de gemeente Haarlemmermeer. De geschiedenis van de bakkerij gaat ver terug. De eerste eigenaren van het familiebedrijf waren de opa en oma van Peter, daarna namen zijn ouders de bakkerij over, totdat in 1999 Peter samen met Aria het roer overnam. Al twee keer zijn ze benoemd tot beste cakebakker van Noord-Holland en ook werden ze derde van Nederland tijdens de vakwedstrijd in Drachten.

De passie en enthousiasme voor het bakkersvak straalt er bij Peter en Aria van af en dit wilde ze dan ook graag delen door een ode te maken. Een ode aan hun bakkers, de winkel, het bakkersvak en om te laten zien hoe trots ze zijn en waar ze voor staan. Het bakkerslied gaat over het plezier dat ze hebben tijdens het bakken, het talent om te weten wat de liefhebbers willen en dat ze altijd voor jong en oud klaar staan. Zelf hebben ze een clip bij het lied gemaakt en deze draait in de winkel op de tv schermen en op hun social mediakanalen.

Bakkerij Gorthuis ontvangt veel positieve reacties. Peter en Aria zijn blij met het uitdragen van hoe trots ze zijn op hun vak en bedrijf. Eigenlijk vinden ze dat elke bakker moet uitstralen wie ze zijn en waar ze staan. Met de ode hopen Peter en Aria dat meerdere bedrijven iets doen om het vak te eren.

Altijd op de hoogte blijven?