Bakkerij Gorthuis brengt een ode aan het bakkersvak

Peter en Aria Gorthuis hebben een passie voor het bakkersvak en dragen dat uit. En niet alleen met hun producten. Met een lied brengen zij een ode aan het bakkersvak.

Het familiebedrijf van Peter en Aria Gorthuis, ook wel bekend als Bakkerij Gorthuis bestaat als sinds 1922 en is populair in de gemeente Haarlemmermeer. De geschiedenis van de bakkerij gaat ver terug. De eerste eigenaren van het familiebedrijf waren de opa en oma van Peter, daarna namen zijn ouders de bakkerij over, totdat in 1999 Peter samen met Aria het roer overnam. Al twee keer zijn ze benoemd tot beste cakebakker van Noord-Holland en ook werden ze derde van Nederland tijdens de vakwedstrijd in Drachten.

De passie en enthousiasme voor het bakkersvak straalt er bij Peter en Aria van af en dit wilde ze dan ook graag delen door een ode te maken. Een ode aan hun bakkers, de winkel, het bakkersvak en om te laten zien hoe trots ze zijn en waar ze voor staan. Het bakkerslied gaat over het plezier dat ze hebben tijdens het bakken, het talent om te weten wat de liefhebbers willen en dat ze altijd voor jong en oud klaar staan. Zelf hebben ze een clip bij het lied gemaakt en deze draait in de winkel op de tv schermen en op hun social mediakanalen.

Bakkerij Gorthuis ontvangt veel positieve reacties. Peter en Aria zijn blij met het uitdragen van hoe trots ze zijn op hun vak en bedrijf. Eigenlijk vinden ze dat elke bakker moet uitstralen wie ze zijn en waar ze staan. Met de ode hopen Peter en Aria dat meerdere bedrijven iets doen om het vak te eren.

Dossiers
Lees ook
Nooit uitgeleerd bij Bakkerij Beerse

Nooit uitgeleerd bij Bakkerij Beerse

Bakkerij Beerse heeft zeven winkels in Alkmaar en omgeving. In totaal werken er zo’n zeventig mensen, vaak al tientallen jaren. Wat maakt deze bakker zo’n aantrekkelijke werkgever? Bakkers in bedrijf maakte een rondje langs de verschillende vestigingen. “De onderlinge band is hecht en we mogen trainingen volgen over grondstoffen en leidinggeven.”

Omzetontwikkeling bakkerswinkels tijdens coronacrisis

Omzetontwikkeling bakkerswinkels tijdens coronacrisis

Beko Advies zet met de Beko OmzetBarometer alle gegevens tijdens de coronacrisis op een rijtje. De omzet van bakkerijen die goed bereikbaar zijn groeide in deze periode, terwijl bakkerswinkels in de grote steden, toeristische centra en grote winkelcentra het moeilijk hebben.

‘Ik zie mezelf wel in een bakkerij werken’

‘Ik zie mezelf wel in een bakkerij werken’

Lotte van Kempen (16) zit in het derde jaar van haar vmbo-opleiding op het Wellant College in Alphen aan den Rijn. Ze doet een ‘snuffelstage’ bij Ella van Haeringen, die onder de naam Ella Bakt (@ellabakt) brood op bestelling maakt. “Mijn vader ging altijd naar Ella, ik vond het leuk om brood te maken. Nu help ik om de week een dag mee in de bakkerij.”

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Wat ga je doen?Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In deze...

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een banketbakker voor de weken 26 tot ongeveer week 36. Je zal gaan werken op de afdeling nat gebak. Je komt in een moderne...

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Wat ga je doen?Voor onze klant in de Bollenstreek (Zuid-Holland) zijn we per direct op zoek naar een medewerker die actief kan zijn op de afdeling inpak, verdeel...