Bakkerij Gorthuis brengt een ode aan het bakkersvak

Peter en Aria Gorthuis hebben een passie voor het bakkersvak en dragen dat uit. En niet alleen met hun producten. Met een lied brengen zij een ode aan het bakkersvak.

Het familiebedrijf van Peter en Aria Gorthuis, ook wel bekend als Bakkerij Gorthuis bestaat als sinds 1922 en is populair in de gemeente Haarlemmermeer. De geschiedenis van de bakkerij gaat ver terug. De eerste eigenaren van het familiebedrijf waren de opa en oma van Peter, daarna namen zijn ouders de bakkerij over, totdat in 1999 Peter samen met Aria het roer overnam. Al twee keer zijn ze benoemd tot beste cakebakker van Noord-Holland en ook werden ze derde van Nederland tijdens de vakwedstrijd in Drachten.

De passie en enthousiasme voor het bakkersvak straalt er bij Peter en Aria van af en dit wilde ze dan ook graag delen door een ode te maken. Een ode aan hun bakkers, de winkel, het bakkersvak en om te laten zien hoe trots ze zijn en waar ze voor staan. Het bakkerslied gaat over het plezier dat ze hebben tijdens het bakken, het talent om te weten wat de liefhebbers willen en dat ze altijd voor jong en oud klaar staan. Zelf hebben ze een clip bij het lied gemaakt en deze draait in de winkel op de tv schermen en op hun social mediakanalen.

Bakkerij Gorthuis ontvangt veel positieve reacties. Peter en Aria zijn blij met het uitdragen van hoe trots ze zijn op hun vak en bedrijf. Eigenlijk vinden ze dat elke bakker moet uitstralen wie ze zijn en waar ze staan. Met de ode hopen Peter en Aria dat meerdere bedrijven iets doen om het vak te eren.

Dossiers
Lees ook
Bakker Sjon Koelman maakt gebak voor zorgpersoneel

Bakker Sjon Koelman maakt gebak voor zorgpersoneel

De coronacrisis zorgt voor de nodige uitdagingen voor bakker Sjon Koelman van Wim Koelman Brood-Banket-Bonbons in Heemskerk. Gelukkig denkt de bakker in oplossingen en probeert er toch "iets moois van te maken met zijn allen". Niet alleen heeft hij aandacht voor zijn onderneming, maar ook voor het hardwerkende ziekenhuispersoneel.

Compad biedt bakkers hulp met webshop

Compad biedt bakkers hulp met webshop

Veel bedrijven zijn getroffen coor de coronacrisis. De horeca is gesloten en evenementen zijn voorlopig niet toegestaan. Ook de bakkerijen. Veel ondernemers zoeken een creatieve oplossing, waarbij ze vaak een online oplossing nodig hebben. Compad helpt hierbij.

Bakkersmaat biedt bakkers gratis webshop

Bakkersmaat biedt bakkers gratis webshop

Door alle coronamaatregelen neemt de populariteit van online winkelen toe. Dat geldt ook voor de klanten van de lokale bakker. Ook zij hebben in deze tijd een webshop nodig. Bakkersmaat helpt hierbij en biedt bakkers tijdens de coronacrisis een gratis webshop.

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...

Broodbakker te Groningen

Broodbakker te Groningen

Wat ga je doen?Voor deze bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een zelfstandig werkende broodbakker. Het betreft een fulltime functie voor langere tijd. Ook...

Operator Productie omgeving Kerkrade

Operator Productie omgeving Kerkrade

Wat ga je doen?Als operator productie ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van het brood. Je bereidt deegsoorten, je bedient de machines...