Bakkerij Gorthuis brengt een ode aan het bakkersvak

Peter en Aria Gorthuis hebben een passie voor het bakkersvak en dragen dat uit. En niet alleen met hun producten. Met een lied brengen zij een ode aan het bakkersvak.

Het familiebedrijf van Peter en Aria Gorthuis, ook wel bekend als Bakkerij Gorthuis bestaat als sinds 1922 en is populair in de gemeente Haarlemmermeer. De geschiedenis van de bakkerij gaat ver terug. De eerste eigenaren van het familiebedrijf waren de opa en oma van Peter, daarna namen zijn ouders de bakkerij over, totdat in 1999 Peter samen met Aria het roer overnam. Al twee keer zijn ze benoemd tot beste cakebakker van Noord-Holland en ook werden ze derde van Nederland tijdens de vakwedstrijd in Drachten.

De passie en enthousiasme voor het bakkersvak straalt er bij Peter en Aria van af en dit wilde ze dan ook graag delen door een ode te maken. Een ode aan hun bakkers, de winkel, het bakkersvak en om te laten zien hoe trots ze zijn en waar ze voor staan. Het bakkerslied gaat over het plezier dat ze hebben tijdens het bakken, het talent om te weten wat de liefhebbers willen en dat ze altijd voor jong en oud klaar staan. Zelf hebben ze een clip bij het lied gemaakt en deze draait in de winkel op de tv schermen en op hun social mediakanalen.

Bakkerij Gorthuis ontvangt veel positieve reacties. Peter en Aria zijn blij met het uitdragen van hoe trots ze zijn op hun vak en bedrijf. Eigenlijk vinden ze dat elke bakker moet uitstralen wie ze zijn en waar ze staan. Met de ode hopen Peter en Aria dat meerdere bedrijven iets doen om het vak te eren.

Dossiers
Lees ook
Tien tips voor (bloem)decoraties van marsepein

Tien tips voor (bloem)decoraties van marsepein

In veel huishoudens komt er met de feestdagen een (dessert)taart op tafel te staan. Deze worden vooral met het oog gekocht. Decoratie is belangrijk. Bakkers in bedrijf geeft tien tips voor (bloem)decoraties van marsepein.

Concurrent of collega?

Concurrent of collega?

Industrie en ambacht worden vaak neergezet als twee uitersten die niet met elkaar verenigbaar zijn. In verschillende branches zijn dan ook al vele notities geschreven om aan te tonen waar het verschil tussen de twee zit. Toch wringt het, en daarom keek ik de definitie van industrie er nog eens op na.

Stichting Ambachtelijke Bakkerij werkt samen met 100% NL

Stichting Ambachtelijke Bakkerij werkt samen met 100% NL

De decembermaand is een van de belangrijkste maanden voor de ambachtelijke bakker. Veel klanten in de winkel voor lekkernijen voor Sinterklaar, kerst en Oud- en nieuw. Daarom organiseert Stichting Ambachtelijke Bakkerij samen met 100% NL een landelijke chocoladeletteractie en oliebollenactie waarbij de ambachtelijke bakker dagelijks op de radio te horen...

Flexmedewerker inpak

Flexmedewerker inpak

Wat ga je doen?Wij zijn per direct opzoek naar een flexmedewerker inpak voor deze centrale bakkerij. De volgende twee diensten wissel je om de week af: Vrijdagavond...

Broodbakker in de 3 ploegen

Broodbakker in de 3 ploegen

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van brood. Je zal in een team van 3 a 4 bakkers per ploeg, kleinbrood,...

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose& vanilla is dé bakker van unieke cakes en taarten die écht lekker zijn, er prachtig uitzien, gemaakt zijn van de beste biologische ingrediënten en gegarandeerd...