Bakkerij Franssen in Epen krijgt predicaat Hofleverancier

16 mei 2022 Redactie Bakkers in bedrijf

Ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van het bedrijf ontving Bakkerij Franssen in Epen zondag 15 mei het predicaat ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’. Gouverneur Roemer overhandigde de oorkonde aan eigenaars Jos en Miranda en hun dochter Tamar Hoogervorst.

Bakkerij Franssen werd in 1922 opgericht door Pierre Hubert Fransen in een klein boeren bakhuisje. Vanaf 1930 is de brood- en banketbakkerij gevestigd aan de Wilhelminastraat in Epen. Sinds 1998 zijn Jos en Miranda Hoogervorst-Franssen als derde generatie de eigenaars. Bakkerij Franssen is de enige bakkerij in Epen en een van de oudste in de regio.

Om in aanmerking te komen voor het predicaat Hofleverancier moet een onderneming minimaal 100 jaar bestaan en de eerste of vooraanstaande plaats binnen de branche in de regio innemen. Bakkerij Franssen is de 50e Hofleverancier in de provincie Limburg.

Bron: Gemeente Gulpen-Wittem

Geen nieuws van Bakkers in bedrijf meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke woensdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?