Bakkerij en lunchroom De Vegan Bakker opent in Heusden

21 juli 2022 Redactie Bakkers in bedrijf

Vrijdag 22 juli opent de nieuwe lunchroom en bakkerij De Vegan Bakker in Heusden, naast Bakkertje Deeg. Hier worden volledig veganistische producten geserveerd die ontwikkeld zijn door eigenaar en vegan bakker Lucas Vermeulen.

De Vegan Bakker is een aanvulling op de bestaande lunchroom en bakkerij Bakkertje Deeg. Het assortiment van De Vegan Bakker bestaat geheel uit plantaardige producten die bereid worden in de achterliggende bakkerij, waaronder vegan broden, snacks, croissants, gebakjes en taarten.

Bakker Lucas Vermeulen heeft zelf ook een vegan lifestyle en verdiepte zich in de ontwikkeling van vegan producten. Lucas: “Op mijn vijftigste is de zeldzame en ongeneeslijke bloedziekte polycythemia vera (PV) bij mij vastgesteld. Het beenmerg maakt te veel rode bloedcellen aan waardoor het bloed dik en stroperig is. Het verhoogt de kans op trombose en in mijn geval een vergrote milt. Om de aanmaak te remmen nam ik medicatie zoals chemotabletten, plus behoorlijk wat medicatie tegen de bijwerkingen. Ik voelde me vooral patiënt en verloor de regie over mijn eigen leven. De pillendoos groeide en mijn zelfvertrouwen nam af.” De documentaire The Game Changers geeft Lucas andere inzichten en de impuls om zich een vegan lifestyle aan te meten. “Binnen drie maanden na de overstap op enkel vegan voeding is mijn medicatiegebruik gehalveerd. Ik ben ervan overtuigd dat, door een stukje bewustwording, de vegan lifestyle populairder, eigentijds en niet meer weg te denken is.”

De Vegan Bakker is te vinden aan de Botermarkt 17 in Heusden en opent haar deuren vanaf vrijdag 22 juli. De feestelijke officiële opening vindt plaats na de zomervakantieperiode.

Geen nieuws van Bakkers in bedrijf meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke woensdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?