Bakkerij Dunselman nieuwe eigenaar Bakkerij Bellis

Bakkerij Dunselman neemt vanaf 4 juli Bakkerij Bellis in Hippolytushoef over. Sinds het overlijden van Edwin Bellis in november 2021 runde zijn partner Audrey het bedrijf. Om de continuïteit van de bakker op Wieringen te waarborgen, startte begin dit jaar de zoektocht naar een geschikte opvolger. Bakkerij Dunselman bleek de perfecte match.

In beide bakkersfamilies sloeg eind vorig jaar het noodlot toe. Een maand na Edwin overleed ook Marieke Dunselman, Peter Sr. zijn vrouw waarmee hij 35 jaar lang als ondernemersechtpaar aan het roer stond van de bakker uit Den Helder. Audry zegt: "Het eerste contact met Bakkerij Dunselman voelde als warm en vertrouwd. En dat het leven ons op dezelfde manier bij elkaar heeft gebracht is zeer verdrietig, maar tegelijkertijd ook mooi. Het werk van Edwin én Marieke wordt nu voortgezet."

Bakkerij Dunselman heeft een rijke historie in Den Helder en omgeving. Het familiebedrijf, dat in 2011 hofleverancier werd, bestaat al sinds 1860 en wordt vanaf begin dit jaar geleid door de 5e én 6e generatie Dunselman. "We zijn blij en trots dat we naar het eiland komen en hebben alle vertrouwen in een mooie toekomst op Wieringen. Het is belangrijk dat we de klanten en medewerkers net zo blij maken als nu. Dat doen we oa door specialiteiten als de Wieringer Jodenkoek te blijven maken en tradities als het bakken van Tulen tijdens de kermis in stand te houden", vertelt Peter Jr., zesde generatie Dunselman.

Om de overgang naar 4 juli zo soepel mogelijk te laten verlopen worden de komende twee maanden stapsgewijs diverse veranderingen doorgevoerd. Een belangrijke wijziging is dat vanaf maandag 2 mei een groot deel van het brood gebakken en geleverd wordt door Dunselman. De reden hiervan is dat de personele bezetting bij Bakkerij Bellis het niet toelaat alles in Hippolytushoef te produceren. 

Van 27 t/m 2 juli is de winkel gesloten. In deze week gaat het winkelpersoneel van Bakkerij Bellis ‘op stage’ in Den Helder en wordt de winkel aangepast naar de uitstraling van Bakkerij Dunselman.

Geen nieuws van Bakkers in bedrijf meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke woensdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief
Dossiers
Lees ook
Bakker Piet houdt vast aan transparantie

Bakker Piet houdt vast aan transparantie

Een gloednieuwe bakkerij met lunchroom en vergaderfaciliteiten. Ronny en Esther van der Horst van Bakker Piet verhuisden van een kleine bakkerij in het dorp naar een nieuwe plek aan de rand van Elspeet. Bij de nieuwbouw gold als stelregel dat alles transparant moest zijn.

‘Wij streven geen reproduceerbare perfectie na’

‘Wij streven geen reproduceerbare perfectie na’

Granen zijn leidinggevend voor het proces van deeg en brood maken bij bakkerij & keuken De Veldkeuken in Bunnik. Eigenaar en bakker René van der Veer werkt grotendeels met Nederlandse granen die hij deels zelf maalt. Recepturen zijn toegespitst op die graansoorten en blijft hij aanpassen.

Bakkers in de media - week 24

Bakkers in de media - week 24

Frank Janssen over stijgende prijzen, een In Memoriam voor bakker Tijmen Hoogendoorn en Afslag Worstenbrood. Wat lazen we deze week over de bakkersbranche in andere media?