Bakkerij Dorgelo krijgt predicaat Hofleverancier

29 mei 2018

Bakkerij Dorgelo uit Dedemsvaart bestond 25 mei 175 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum kreeg de bakkerij het predicaat Hofleverancier. Bakkers Herman en Nico Dorgelo kregen tijdens de officiële receptie uit handen van burgemeester Peter Snijders de oorkonde en het koninklijk wapen.

Predicaat Hofleverancier

Het koninklijk Wapen met de tekst “Bij Koninklijke beschikking Hofleverancier” wordt toegekend aan kleine en middelgrote ondernemingen die minimaal honderd jaar bestaan, een zeer belangrijke plaats innemen in hun regio en zich onderscheiden door kwaliteit, betrouwbaarheid en continuïteit. De bestuurders van het bedrijf en de onderneming zelf moeten van onbesproken gedrag zijn. Daarnaast moet de ontstaansdatum met documenten worden onderbouwd. Bakkerij Dorgelo behoort hiermee tot zo’n 450 Nederlandse ondernemingen die het predicaat dragen.

Bakkerij Dorgelo

Mannes Dorgelo opende op 25 mei 1843 de bakkerij met kruidenierswinkel aan Sluis 6 te Dedemsvaart. Zijn zoon Albartus en later zijn kleinzoon Hermannus zetten het familiebedrijf in de jaren daarna voort. De grootvader van Nico verhuisde het bedrijf in 1945 naar Wisseling 15, waar het bedrijf nu nog steeds is gevestigd. Vandaag de dag runnen Nico Dorgelo een zijn vader Herman samen met hun echtgenotes en tien medewerkers de bakkerij. Dit is de zesde generatie Dorgelo die aan het roer staat.

De grootvader van Nico nam ook de beslissing om zich toe te leggen op banket. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen. De bakkerij heeft meer dan twintig verschillende soorten gebak in het assortiment en twaalf soorten taarten. Met name de hazelnoottaart met chocoladestukjes en luchtige chocoladecrème is bekend.

Open huis

26 mei organiseerde de bakker een open dag voor de klanten. Iedereen kon komen kijken en proeven. De bakkers lieten zien hoe ze hun producten maken. Die dag presenteerde de banketbakker ook een compleet nieuwe lijn van taarten.

https://www.facebook.com/dedemsvaartinbeeld/videos/1631796520270117/

Altijd op de hoogte blijven?