Bakkerij Carl Siegert introduceert 'Oldenheimer'

Oldenheimer

Bakkerij Carl Siegert in Harmelen introduceert de Oldenheimer tijdens de Horecava (8-11 januari). Oldenheimer is een 100 procent volkoren zuurdesem brood, met de hand gevormd en op de vloeroven gebakken. Ook is dit brood biologisch. Met de Oldenheimer speelt de horecabakker in op de trend van gezond volkorenbrood. Er zijn twee varianten: de Oldenheimer Volkomen Volkoren Draaier en de Oldenheimer Volkomen Volkoren Plateel.

"Eenvoud is het kenmerk van het ware." Dit gezegde van zijn opa was voor Carl Siegert (eigenaar van Bakkerij Carl Siegert) de inspiratiebron voor de Oldenheimer. "Ik ben teruggegaan naar de pure eenvoud van moeder natuur, naar de volkoren graankorrel. Met als resultaat de Oldenheimer: een biologisch zuurdesem brood van 100 procent volkoren tarwe met toevoeging van lijnzaad, zonnebloempitten en haver. In al haar ware eenvoud een verrukkelijk volkomen volkoren brood."

Volkoren: boordevol granen

Uit ervaring weet de horecabakker uit Harmelen dat steeds meer mensen ontdekken hoe smaakvol en gezond brood is, dat boordevol granen zit. Volkorenbrood bevat meer voedingsstoffen en vezels. Dat komt omdat de hele graankorrel hierin verwerkt is: de meelkern, de kiem en de zemel. Dit is gezonder dan brood op basis van bloem waarvoor alleen het binnenste deel van de graankorrel is gebruikt.

Voor de Oldenheimer gebruikte Siegert volkorenmeel. Daarnaast voegde hij lijnzaad, zonnebloempitten en havervlokken toe. Pitten en zaden bevatten veel eiwitten, vezels en vitaminen. Ze dragen bij aan de vitaliteit. Lijnzaad zit boordevol voedingsvezels en omega-3 vetzuren. In havervlokken is veel vitamine B11 aanwezig, wat het immuunsysteem ondersteunt. Zonnebloempitten staan bekend als natuurlijke cholesterolverlager. Dat maakt de Oldenheimer volgens de bakker tot een gezond brood met pit.

Bakkerij Carl Siegert

Bakkerij Carl Siegert kent een geschiedenis van zes generaties bakkers en molenaars. Inspiratie, innovatie en ambacht staan centraal in de Harmelense bakkerij. “Wij bouwen voort op onze familietradities en vernieuwen altijd. Duurzaamheid is daarbij vanzelfsprekend. Het graan voor onze – voornamelijk biologische – broodspecialiteiten groeit zoveel mogelijk in Nederland. Het wordt op Hollandse windmolens gemalen. Wij richten ons volledig op de Horeca.”

Sinds 1991 draagt Bakkerij Carl Siegert het predicaat ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’. Dit is een onderscheiding voor een selecte groep kleine en middelgrote bedrijven van tenminste 100 jaar oud die een voorbeeldfunctie hebben in de branche.

Lees ook
Horecava uitgesteld naar voorjaar 2022

Horecava uitgesteld naar voorjaar 2022

De organisatie van de Horecava heeft besloten om de vakbeurs voor de horeca te verplaatsen naar het voorjaar 2022. De nieuwe datum is nog niet bekend. De beurs stond gepland voor 10 tot en met donderdag 13 januari. Bij de beurs staat het fysiek verbinden en gastvrijheid centraal staan. Door de huidige omstandigheden in - en de druk op - de markt,...

Veenhuizen Groep introduceert 3-pans Multipan op Horecava

Veenhuizen Groep introduceert 3-pans Multipan op Horecava

Op de Horecava 2022 lanceert Veenhuizen Groep een nieuwe variant van de Multipan, een 3-pans-tafelmodel. Daarnaast staat de vakbeurs van de horeca voor Veenhuizen ook in het teken van een intensievere samenwerking met de lange-termijnpartners Vipam en Royal Steensma.

Aandacht voor volkoren tijdens de Week van het Brood 2022

Aandacht voor volkoren tijdens de Week van het Brood 2022

“Iedereen heeft soms een beetje volkoren nodig”. Met deze slogan wordt in de 3e week van januari 2022 de Week van het Brood geïntroduceerd. Een week waarin we iedereen in Nederland en België laten zien dat onze ‘gewone’ volkorenboterham de goede boost geeft die je af en toe nodig hebt.