Bakkerij Carl Siegert hofleverancier

Carl Siegert

Bakkerij Carl Siegert uit Harmelen bestaat 125 jaar. Het predicaat Hofleverancier is bij Koninklijk Besluit verlengt voor 25 jaar.

Generaties bakkers en molenaars

Bakkerij Carl Siegert is een familiegeschiedenis van zes generaties bakkers en molenaars. Het bedrijf bestaat sinds 1891, maar de geschiedenis gaat nog verder terug. Sinds 1776 brengt de familie Siegert Bakkers en molenaars voort. Dat kenmerkt het bedrijf. Elke generatie geeft zijn tradities door aan de volgende. De bakkerij houdt de ambachtelijke tradities in ere.

De ware held

In 1891 vestigde de overgrootvader van Carl Siegert zich als brood en banketbakker in Harmelen. Maar volgens Siegert is de ware held van het bedrijf iemand anders. "Dat is de oma van mijn vader. Zij is de held, de Veuve Clicquot van de onderneming. Zij heeft als weduwe van C.A. Siegert en moeder van vier kinderen de bakkerij tijdens de Eerste Wereldoorlog voortgezet. Een megaprestatie."

Duurzaamheid

Siegert nam het bedrijf in 1997 over van zijn vader. Hij koos er bewust voor om zich specifiek te richten op de horeca. De dorpsbakkerij veranderde in een horecabakkerij. Maar het ambacht bleef hoog in het vaandel. Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen spelen een belangrijke rol. Innovatie en traditie gaan hand in hand. De bakkerij maakt voornamelijk biologische broodspecialiteiten van Nederlands graan. Ze maken het grootste assortiment biologisch desembrood voor de horeca en ontwikkelen klantspecifieke concepten over de KLM en de Bijenkorf.

Hofleverancier

In 1991 vierde de bakkerij het 100-jarig bestaan. Toen kregen ze het predicaat Hofleverancier toegekend. Dit is een Koninklijke onderscheiding voor kleine en middelgrote bedrijven van ten minste 100 jaar oud met een zeer goede reputatie in de regio. Het predicaat wordt toegekend voor maximaal 25 jaar. Voor Bakkerij Carl Siegert is dit verlengd, waardoor de bakkerij zich de komende 25 jaar wederom hofleverancier mag noemen.

 
Lees ook
Bakkerij Franssen in Epen krijgt predicaat Hofleverancier

Bakkerij Franssen in Epen krijgt predicaat Hofleverancier

Ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van het bedrijf ontving Bakkerij Franssen in Epen zondag 15 mei het predicaat ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’. Gouverneur Roemer overhandigde de oorkonde aan eigenaars Jos en Miranda en hun dochter Tamara Hoogervorst.

Start nieuwe campagne ‘De mooiste boodschap is bio’

Start nieuwe campagne ‘De mooiste boodschap is bio’

De driejarige Europese campagne ‘De mooiste boodschap is bio’ is gestart met als doel groei van het biologische marktaandeel en vergroting van de herkenbaarheid en het vertrouwen in het Europese biologische keurmerk. De campagne loopt tegelijkertijd in Zweden, Finland en België.

Zweden, Finland, België en Nederland promoten verkoop biologisch met nieuwe campagne

Zweden, Finland, België en Nederland promoten verkoop biologisch met nieuwe campagne

Nederland start samen met Zweden, Finland en België een nieuwe campagne om de verkoop van biologische producten te stimuleren. Het gaat om een nudging-campagne waarbij door middel van subtiele aanpassingen in de supermarkt en online omgeving de verkoop van biologische producten wordt gestimuleerd.