Bakkerij Carl Siegert genomineerd voor de EZK Energy Award

4 januari 2023 Redactie Bakkers in bedrijf

Bakkerij Carl Siegert is een van de drie genomineerden voor de EZK Energy Award 2022. Dat is een award voor bedrijven die zich onderscheiden op het gebied van energiebesparing, duurzame energieopwekking en/of het gebruik van hernieuwbare (duurzame) warmte. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) stelt de prijs beschikbaar.

De andere genomineerden zijn Verstegen Spices & Sauces en de Noord-Hollandse Bierbrouwerij. De jury beoordeelde de drie nominaties als meest inspirerende voorbeelden van verduurzaming. De uitreiking van de award vindt plaats op 26 januari tijdens het EZK-evenement: Partners in energie-uitdagingen.

De jury over Bakkerij Carl Siegert

Dit zegt de jury over Bakkerij Carl Siegert: “Bakkerij Carl Siegert is een mooi voorbeeld van een bedrijf dat zijn energierekening omlaag heeft gebracht. En dat in een sector waar op dit moment veel bedrijven te maken hebben met hoge energiekosten. Dit familiebedrijf voerde verschillende energiebesparende maatregelen door. Het wekt 35% van de stroomvraag zelf op via zonnepanelen. De restwarmte verwarmt de verschillende ruimtes van de bakkerij. Het vee van een boer uit de directe omgeving ontvangt de restpartijen brood.”

Bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Altijd op de hoogte blijven?