Bakkerij Broodje van Eigen Deeg moet dicht op zondagochtend

26 januari 2023 Redactie Bakkers in bedrijf

Bakkerij Broodje van Eigen Deeg in Groningen moet voortaan op zondagochtend gesloten zijn. Zeven jaar lang was de zaak op zondag vroeg open, maar dat bleek tegen de regels. Naar aanleiding van een klacht liet de gemeente de eigenaars weten dat de bakkerij per direct dicht moet blijven op zondagochtend.

Eigenaars Tineke en Menno Plagmeijer laten weten verbaasd te zijn door het gemeentebezoek, omdat ze niet van de regels wisten. Meerdere bakkers in de buurt zijn op zondagmorgen wel geopend. Het verschil met die zaken is dat zij een horecavergunning hebben, terwijl Broodje van Eigen Deeg en detailhandelsvergunning heeft. Winkels mogen op zondag pas om 12.00 uur open.

Aan RTV Noord laten de eigenaars weten dat zondagochtend voor hen goed was voor tien procent van de omzet. Ze geven aan dat het lastig wordt om het financieel rond te krijgen zonder die extra inkomsten, zeker in tijden van hoge energiekosten en gestegen loonkosten. Ze hopen dat klanten het kopen van broodjes uitstellen tot zondagmiddag. Voorlopig hoeft er niemand van het personeel weg.

“We vinden het heel erg jammer. De afgelopen jaren hebben we met veel liefde en plezier jullie broodjes, baguettes, croissantjes en meer gebakken”, schrijft de bakkerij op Facebook. “Maar er is ook goed nieuws! We gaan iedere zondag om 12:00 uur open: precies op tijd voor de lunch. En terwijl jij op lekker uitslaapt, bakken wij je broodjes.”

De ondernemers hopen dat de gemeente open staat voor een gesprek, zodat er een tijdelijke oplossing zoals een tijdelijke ontheffing kan komen. De gemeente meldt dat de eigenaren in elk geval geen boete krijgen.

Bron: Broodje van Eigen Deeg en RTV Noord

Altijd op de hoogte blijven?