Bakker Wim Blom opent vernieuwde winkel in Hasselt

Wim Blom

Foto: Wim Blom 

Op donderdag 2 april heropent Bakker Wim Blom zijn winkel in Hasselt. Deze heeft een vernieuwde formule uitstraling gekregen. Naast een bakkerswinkel in de nieuwe stijl is er ook een koffiecorner. Vanwege de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus gaat deze nog niet open. 

De opening van de winkel vindt plaats op 2 april zonder feestelijkheden. "Dit vonden we niet gepast", zegt Wim Blom. Op een later tijdstip wil de bakker dit alsnog doen. "De nieuwe winkel is het resultaat van een heroriëntatie van de bestaande formule elementen in combinatie met de huidige eisen van de moderne consument." Het nieuwe winkelconcept kwam tot stand door een nauwe samenwerking tussen bakkerij Wim Blom, strategisch adviesbureau RetailVisie en interieurbedrijf Mint uit Raalte.

"De winkel is eigentijds, modern en functioneel ingericht. De klant kan zowel alles in zelfbediening kopen of in bediening. Er is een ideale mix ontstaan waarbij kwaliteit en een goede prijsperceptie hand in hand gaan." zegt Wim. Hij nodigt iedereen uit om de komende maanden de winkel te bezoeken en om de gedachte achter de nieuwe formule te voelen en te ervaren. Het ligt in de bedoeling om deze nieuwe uitstraling de komende tijd verder uit te rollen.

Bakkerij Wim Blom

De bakkerij van Wim Blom bestaat al meer dan 100 jaar. Grootvader Piet startte het bedrijf in Genemuiden, waarna zijn zoon Jan Willem een bakkerij in Zalk overnam. Deze overleed op jonge leeftijd waardoor zoon Peter de bakkerij overnam. Hij besloot in 1981 samen met huidige eigenaar Wim Blom Zalk te verlaten voor een grotere bakkerij in Hattem. Wim opende later een tweede bakkerij in Hasselt en er kwamen ook nog vier bakkerijen in Zwolle bij. Naast de winkels levert de bakkerij aan onder andere ziekenhuizen, supermarkten, bedrijfskantines tot bakkerswinkels.

Dossiers
Lees ook
NBOV: Bakkers voelen effecten coronamaatregelen

NBOV: Bakkers voelen effecten coronamaatregelen

Bakkers beginnen de effecten van de coronamaatregelen te voelen. Dat blijkt uit onderzoek van branchevereniging NBOV. Bijna 80 procent van de bakkers lopen omzet uit het derde kanaal, de afzet aan horeca en catering. Ook zien bakkers (41 procent) minder klanten in de winkel en bijna 62 procent geeft aan dit voorjaar 32 procent omzet mis te lopen.

Arjan van der Eijk investeerde in uitbreiding van zijn bakkerij

Arjan van der Eijk investeerde in uitbreiding van zijn bakkerij

Echte Bakker Arjan van der Eijk is blij met de uitbreiding van zijn bakkerij in Haastrecht. Door een glazen wand zien klanten nu hoe de banketbakkers appeltaarten bakken. Maar de verbouwing ging niet zonder slag of stoot. “Toen de eerste paal de grond in ging, stuitten we na anderhalve meter al op water.”

Laat je inspireren door collega’s - van ondernemer tot werkgever

Laat je inspireren door collega’s - van ondernemer tot werkgever

Als het draait om goede mensen binnen krijgen en houden, sta je als bakker soms voor grote uitdagingen. Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet, noteerden we vijf inspirerende lessen van collega-ondernemers. “Het is geen rocket science. Het is gewoon een kwestie van morgen beginnen.”

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Arnhem zijn op korte termijn op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. De werkzaamheden...

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...