Bakker Wim Blom opent vernieuwde winkel in Hasselt

Wim Blom

Foto: Wim Blom 

Op donderdag 2 april heropent Bakker Wim Blom zijn winkel in Hasselt. Deze heeft een vernieuwde formule uitstraling gekregen. Naast een bakkerswinkel in de nieuwe stijl is er ook een koffiecorner. Vanwege de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus gaat deze nog niet open. 

De opening van de winkel vindt plaats op 2 april zonder feestelijkheden. "Dit vonden we niet gepast", zegt Wim Blom. Op een later tijdstip wil de bakker dit alsnog doen. "De nieuwe winkel is het resultaat van een heroriëntatie van de bestaande formule elementen in combinatie met de huidige eisen van de moderne consument." Het nieuwe winkelconcept kwam tot stand door een nauwe samenwerking tussen bakkerij Wim Blom, strategisch adviesbureau RetailVisie en interieurbedrijf Mint uit Raalte.

"De winkel is eigentijds, modern en functioneel ingericht. De klant kan zowel alles in zelfbediening kopen of in bediening. Er is een ideale mix ontstaan waarbij kwaliteit en een goede prijsperceptie hand in hand gaan." zegt Wim. Hij nodigt iedereen uit om de komende maanden de winkel te bezoeken en om de gedachte achter de nieuwe formule te voelen en te ervaren. Het ligt in de bedoeling om deze nieuwe uitstraling de komende tijd verder uit te rollen.

Bakkerij Wim Blom

De bakkerij van Wim Blom bestaat al meer dan 100 jaar. Grootvader Piet startte het bedrijf in Genemuiden, waarna zijn zoon Jan Willem een bakkerij in Zalk overnam. Deze overleed op jonge leeftijd waardoor zoon Peter de bakkerij overnam. Hij besloot in 1981 samen met huidige eigenaar Wim Blom Zalk te verlaten voor een grotere bakkerij in Hattem. Wim opende later een tweede bakkerij in Hasselt en er kwamen ook nog vier bakkerijen in Zwolle bij. Naast de winkels levert de bakkerij aan onder andere ziekenhuizen, supermarkten, bedrijfskantines tot bakkerswinkels.

Dossiers
Lees ook
'Klanten stoppen spontaan om speculaas te kopen'

'Klanten stoppen spontaan om speculaas te kopen'

Met de feestdagen voor de deur maken bakkerijen en patisserieën zich op voor drukke dagen. Met een lekker product en goede marketing kan de verkoop verdubbelen en lonkt er zelfs landelijke faam. Wij spraken een aantal prijswinnaars van bakkerswedstrijden over de sleutel van hun succes. Vandaag deel 3 met Henrik Wullems.

Banketbakkerij Oonk in Glanerbrug verbouwt winkel en lunchroom en opent open chocolaterie

Banketbakkerij Oonk in Glanerbrug verbouwt winkel en lunchroom en opent open chocolaterie

Marc en Remien Oonk van Banketbakkerij Oonk hebben hun winkel en lunchroom in Glanerbrug verbouwd. Het echtpaar heeft een open chocolaterie/ ijsmakerij aan het pand toegevoegd en in de winkel is zelfbediening ingevoerd. Sinds de heropening is de omzet met meer dan dertig procent gestegen.

Werkgevers- en werknemersorganisaties leggen resultaat cao-overleg voor aan achterban

Werkgevers- en werknemersorganisaties leggen resultaat cao-overleg voor aan achterban

In september hervatten de werkgevers- en werknemersorganisaties de gesprekken over een nieuwe cao voor het bakkersbedrijf. 17 november kwamen de partijen opnieuw samen. Het resultaat van dit overleg wordt voorgelegd aan de achterban.

Teamleider Bakkerij regio Twente

Teamleider Bakkerij regio Twente

Wat ga je doen?Als teamleider ben je verantwoordelijk voor het effectief inzetten van teamleden, zodat de werkzaamheden efficiënt, veilig en met het maximale...

Operator bakkerij omgeving Tiel

Operator bakkerij omgeving Tiel

Wat ga je doen?Als broodbakker ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van het brood. Je werkt als ovenist, langmaker, deegdraaier en je bedient...

Operator bakkerij omgeving Almelo

Operator bakkerij omgeving Almelo

Wat ga je doen?Als operator ben je verantwoordelijk voor het juist afwegen van de grondstoffen, het bereiden van het deeg en het controleren van het bakproces van...