Bakker wil brood bakken van Nederlandse tarwe

29 april 2021 Redactie Bakkers in bedrijf
Foto: Picjumbo_com, Pixabay

Bakker Corné Wegerif van bakkerij Wegerif in Harderwijk wil brood bakken van tarwe van Nederlandse bodem. Een maand geleden is de tarwe gezaaid op een akker in Hierden. In het najaar weet de bakker of de tarwe goed genoeg is om brood van te bakken. Dat meldt De Stentor.

Veel tarwe dat bakkers gebruiken om brood te bakken komt niet uit Nederland. Zo haalt Wegerif zelf zijn meel uit de Verenigde Staten. Consumenten willen steeds vaker weten waar producten vandaag komen en kiezen graag voor lokaal. "Niets is mooier dan werken met een product uit eigen regio", zegt de bakker tegen De Stentor. "Ik word daar echt enthousiast van."

Er is 3 hectare tarwe ingezaaid, wat in augustus geoogst kan worden. Of de tarwe kwalititatief goed genoeg is om brood van te bakken is afhankelijk van het eiwitgehalte. Meelfabriek Koopmans gaat dit onderzoeken. Mocht dit niet het geval zijn dan wil Wegerif de tarwe gebruiken voor andere producten zoals cake of koeken.

Het is niet de eerste keer dat Wegerif lokale granen gebruikt. In 2013 lukte het om tarwe te verbouwen wat kwalitatief goed genoeg was voor brood. Dat verkocht de bakker onder de naam Veluws Veld. 

Bron: De Stentor

Altijd op de hoogte blijven?