Bakker Visser koopt bakkerij Theeboom

9 juli 2009

De bakkerij van Theeboom in Diemen is verkocht aan de Amsterdamse bakkersfamilie Visser. Hiermee is de vermaarde Joodse bakkerij definitief ontmanteld. De meer dan honderd jaar oude koosjere bakker Theeboom ging vorig jaar failliet.

De winkel in de Maasstraat kwam eerder dit jaar in handen van bakker Renzema, bekend van het Olympiaplein. Alleen de bakkerij in Diemen, de plek waar het koosjere brood werd gebakken, zat nog in de failliete boedel. Die is nu overgenomen door bakkerij Visser aan de Rozengracht, in de volksmond bekend als 't Stoepje, vanwege het trappetje bij de ingang. Deze zaak is 42 jaar geleden opgericht door de ouders van de huidige eigenaren, de broers Pim en Gijs Visser.

De broers willen de bezorging uitbreiden, omdat de vraag groeit. De bakkerij aan de Rozengracht is te klein om meer brood te leveren. De broodfabriek van Theeboom was daarom een buitenkans. ''We gaan van driehonderd naar 650 vierkante meter,'' aldus Pim Visser in Het Parool. De broers verhuizen alleen de bakkerij, de winkel blijft gewoon aan de Rozengracht.


« Terug

Altijd op de hoogte blijven?