Bakker Van Vessem geeft 111 bakcursussen weg

Bakker van Vessem_Bakcursus Bakery Institute

De Haarlemse Bakker Van Vessem bestaat dit jaar 111 jaar. Daarom geeft de bakker tot eind december 111 bakcursussen bij het Bakery Institute weg aan amateur brood- of banketbakkers. De klanten van de bakker zijn erg enthousiast vertelt medewerkster Angela van Bakker Van Vessem. "Vooral mensen die gewonnen zijn heel blij".

111 jaar feest

Om kans te maken op een van de cursussen moeten de klanten op de Facebookpagina van de bakkerij een van de berichten over deze actie liken en in een reactie vertellen waarom ze zo graag een van de cursussen willen winnen. En dat gebeurt veelvuldig. Zo schrijft Hanneke de Wit: "de gaafste winactie ooit op Facebook. Vroeger begon het bakken met het restje appeltaartdeeg van mijn moeder waar ik mijn mini appeltaartje van mocht maken..... Er is nog zoveel wat ik wil leren op het gebied van bakken en er is geen betere plek om dat te leren dan bij de bakery institute!!" Angela: "Wat vooral opvalt in de reacties is de passie en het respect voor het bakkersvak".

De gelukkige winnaars mogen niet alleen de cursus volgen maar ook bijdragen aan het assortiment van de bakkerij. Na de cursusdag kunnen ze de foto en het recept van hun favoriete product op de Facebook tijdlijn van Bakker Van Vessem plaatsen. De bakkers gaan er dan mee aan de slag en de leukste ideeën worden voor een week opgenomen in het assortiment.

Bakcursus Bakery Institute

Bakker Van Vessem is een van de oprichters van het Bakery Institute en kwam zo op het idee voor deze actie. Het Bakery Institute verzorgt niet alleen cursussen voor professionals, maar ook voor thuisbakkers. Dit zijn leerzame en interessante opleidingen, samengesteld voor de liefhebbers, maar op zeer professioneel niveau.

Bakker Van Vessem

Sinds 1907 wordt bij Bakker Van Vessem gebakken. De bakker bakt dagelijks verse en gezonde graanproducten. Jaarlijks organiseert de bakker verschillende evenementen zoals het 'Oogstfeest', de 'Duurzame dag', de 'Pepernotenbakkerij' en de 'Oliebollenbakkerij'. Bakker Van Vessem heeft 16 vestigingen in onder andere Haarlem, Heemstede en Amsterdam.

 

https://www.facebook.com/bakkervanvessem/videos/772836519774008/?fref=mentions&__xts__[0]=68.ARAu7f_LncGO8OY6GwLf9kmd6fGF97xeRfBWYY29pBDQiY330i3BJcnUvzCfcaC4hLKZwTAMXPj4Nixn4Nn_rA7k3kWAbBiVNgQYwXcqNidvbHRLJ1VI_-8QmMqv2mgdVSmfwRf586ISuH6qVmGu7SbXpMFrlN0z_Xyn-UQ_HNu_j8uvOwbx&__tn__=K-R&fb_dtsg_ag=AdxfB9ep2KAbJV4sk6UeNErKYsD4zyZjxv4EO95GmXFGrw%3AAdwAV_uX0M-YckHXU35-R4OKQJbywTbaLMoayHeOTf4A9g

       
Lees ook
Bakkers in de media - week 35

Bakkers in de media - week 35

Bakkers worstelen met de hoge energieprijzen, vijfde generatie aan het roer bij bakkerij Geelmuts en gouden bakkersechtpaar Martien en Marijke Brugmans. Wat lazen we de afgelopen week over de bakkersbranche? Een greep uit de media.

Bakery Institute lanceert Chefsdagen Banket

Bakery Institute lanceert Chefsdagen Banket

De afgelopen tien jaar wisten honderden banketbakkers de weg naar Zaandam te vinden voor diverse cursussen. Voor het opdoen van nieuwe kennis over een specifiek onderwerp blijkt dit de beste manier van leren. Het cursusaanbod is dan ook nog steeds divers en valt sinds kort onder de STAP subsidie.

Bakkers in de media - week 34

Bakkers in de media - week 34

Bakkers worstelen met hoge energieprijzen, worstenbrood-icoon zwaait af en de inspringmomenten van september. Wat lazen we deze week over de branche? Een greep uit de media.