Bakker van de Ven speelt voor Sinterklaas

5 oktober 2020
Foto: Bakker Ruud van de Ven

In de ochtend van 3 oktober vonden tientallen bewoners van Uden, Boekel, St-Anthonis, Gemert, Beek en Donk en Venhorst een mooi ingepakt cadeau op straat. Een initiatief van bakker Ruud van de Ven. Hij vond het tijd voor een ludieke positieve actie en besloot voor Sinterklaas te spelen.  

“Het leek ons leuk om in tijden waarin het negatieve nieuws vaak onze dag regeert, een ludieke positieve actie te organiseren die veel mensen blij maakt. Daarom hebben we vanmorgen ongeveer 100 Kersenschuimvlaaidozen met daarin een cadeaubon verstopt", vertelt Ruud van de Ven. "Daarbij vinden wij de kersenschuimvlaai nu eenmaal de allerlekkerste vlaai. Deze vlaai zit boordevol kersen, heerlijke Hollandse boerenslagroom en is afgewerkt met stukjes schuim die wegsmelten op je tong".

Bakker Ruud van de Ven komt uit een echte bakkersfamilie. De geschiedenis gaat terug tot 1814.  Het vak van bakker werd in de familie van generatie op generatie doorgegeven. Sinds 1905 pronkt de naam Van de Ven op de gevel en is de bakkerij ‘in de familie’. Momenteel staan Anita en Ruud van de Ven aan het roer van het familiebedrijf. De ambachtelijke bakker heeft winkels in Uden, Boekel, St-Anthonis, Gemert en Beek en Donk en maakt zelf het brood en banket.

Altijd op de hoogte blijven?