Bakker Van de Ven presenteert ‘Ven’s 100% Volkoren’ logo

14 oktober 2019

Begin oktober 2019 presenteerde Bakker Van de Ven een reeks van nieuwe producten onder de naam ‘Ven’s 100% Volkoren’. “Volkoren is een topproduct”, vindt Ruud van de Ven. “Het is gezond. Het geeft een rijke smaak. Het is natuurlijk. Het maakt onderdeel uit van onze eetcultuur. En als bakker kunnen we er ontelbare kanten mee op.”

Bakker van de Ven is een familiebedrijf dat al meer dan 100 jaar in Brabant is gevestigd. Willem van de Ven, Ruud's overgrootvader, richtte de bakkerij in 1905 op. Vandaag de dag heeft de bakkerij zeven vestigingen: in Boekel, Beek en Donk, Gemert, Sint Anthonis, Uden en Venhorst. Van oudsher had het bedrijf al een uitgebreid aanbod van volkorenproducten in de schappen liggen. Het assortiment wordt nu uitgebreid met het nieuwe ‘Ven’s 100% Volkoren’-logo.

Volkoren worstenbroodje

“De mogelijkheden van volkoren zijn eindeloos”, zegt Ruud van de Ven. “Als start van onze ‘Ven’s 100% Volkoren’ campagne lanceren we verschillende nieuwe producten, zoals een worstenbroodje van volkorendeeg. We hebben elke maand minimaal één volkorenproduct in de aanbieding en presenteren een volkorenbrood van de maand. Rond de feestdagen komen we met een volkorenstol. En we kijken bijvoorbeeld naar een volkoren-quiche, -appeltaart of -kaasstengels.”

Bij de bereiding van volkorenproducten wordt gebruik gemaakt van de hele graankorrel. De zemel, het meellichaam en de kiem worden verwerkt in het deeg. Diëtiste Zoë Straatman, die de Venhorstse bakkerij bijstaat bij de ontwikkeling van nieuwe producten, is overtuigd van de gezondheidsvoordelen: ”Volkoren producten hebben een positief effect op het cholesterolgehalte. Ze verlagen het risico op bepaalde hartziekten en diabetes type II. De voedingsvezels dragen bij aan een goede darmwerking. Bovendien zijn volkoren producten een belangrijke leverancier van koolhydraten, ijzer en B-vitamines.”

Volkorenspecialist

Uiteindelijk wil Bakker Van de Ven een wisselend aanbod van zo’n dertig producten op basis van volkoren in de filialen hebben liggen. Voor elk onderdeel van het assortiment, van zoet tot hartig en van brood tot gebak, ziet Ruud van de Ven mogelijkheden. “Als je ergens in gelooft moet je dat ook uitdragen”, besluit de eigenaar van Bakker Van de Ven. “We willen onze klanten graag bedienen met een lekker, gezond en breed assortiment. Eerlijke volkoren producten horen daar simpelweg bij. Met de lancering van ons nieuwe ‘Ven’s 100% Volkoren’ logo laten we iedereen zien dat Bakker Van de Ven Dé Volkorenspecialist van Zuid Nederland is.

Altijd op de hoogte blijven?