Bakker Sjon Koelman opent automaat voor gebak

26 oktober 2021 Redactie Bakkers in bedrijf

Bakker Sjon Koelman van Wim Koelman Brood-Banket-Bonbons heeft een versautomaat geplaatst in de gevel van zijn bakkerswinkel in Heemskerk. Klanten van de bakker kunnen hier 24/7 terecht voor allerlei lekkers uit het assortiment, zoals de bekende Heemskerkse Ezelsoren. Betalen gaat contactloos.

Foto: Wim Koelman Brood-Banket-Bonbons

Het bakkersechtpaar Sjon en Nicole Koelman had al langer het idee om hun bekende Ezelsoren te verkopen vanuit een automatiek. Alleen vonden ze niets dat de juiste uitstraling en mogelijkheden had. Totdat ze in een vakblad een artikel zagen over de Stroopwafelmuur van Markus & Markus in Waddinxveen. Na een bedrijfsbezoek bij de makers van de Goudse wafels, waarvan ze en passant ook wederverkoper werden, wisten ze dat dit de techniek was die ze zochten. Ze namen contact op met de machinefabrikant en na enig gepuzzel rondom het koelen, is de muur nu een feit.

“Het grootste voordeel van de nieuwe automaat is natuurlijk dat onze klanten zeven dagen per week, 24 uur per dag, iets lekkers bij ons kunnen kopen", vertelt Sjon. "Dat levert naast meer omzet, nog een extra pluspunt op: minder verspilling. Want het dagverse gebak uit de vitrine kan nu aan het einde van de werkdag verhuizen naar de automatiek. Zo vindt het alsnog zijn weg naar de consument. No-waste is beter voor mens en milieu."

De bekende Heemskerkse Ezelsoren van de bakker is een gebakje gemaakt van cakebiscuit en gevuld met aardbeienbavarois. Het oortje is afgedekt met amandelmarsepein en versierd met chocolade.

 

 

Altijd op de hoogte blijven?